diumenge, 2 d’agost del 2009

SEMPRE ENS QUEDARÀ L'ART

Un cop passades les Santes, acabat ja el juliol i en ple mes d'agost, que significa vacances per a la majoria dels mataronins, nosaltres també estem a punt de baixar la persiana per uns quants dies. Imaginem que els que no marxeu potser trobareu a faltar aquesta presència regular del blog de la Sant Lluc a l'ordinador, però ha sigut un any molt intens, i també necessitem un descans!
En un post anterior fèiem un repàs de totes les activitats d'aquest curs, i realment no es pot dir que ens haguem estat amb els braços creuats. Només la lectura, per exemple, de les 23 exposicions realitzades, a un promig de dues al mes, ja dóna l'idea d'una activitat sorprenent. Però el que no es veu en la simple relació de títols és tota la feina que genera una inauguració, que suposa un esforç inimaginable pel qui no hi està ficat: contactes amb els artistes; selecció d'obres; recollida moltes vegades domiciliària del material a exposar; plantejament de l'espai expositiu, distribució, muntatge i il·luminació; confecció de rètols; disseny, elaboració i impressió, molts cops, d'invitacions i posters publicitaris; confecció de jocs d'etiquetes, ensobrament i enviament per correu de les invitacions; enviament per mail als socis que en disposen; enviament de publicitat als mitjans de comunicació; càtering per la inauguració; desmuntatge, recollida i devolució de les obres.
Tots aquests esforços els donem per bons si els resultats són tan satisfactoris com els d'aquest any. Haver aconseguit penjar obres de Jaume Arenas, Albert Alís, Rosa Codina, Josep Novellas, Antoni Perna i Alberto Romero, per citar només els més destacats, ens omple d'un orgull que no podem dissimular, i que ens reafirma en la idea de que quan es treballa bé, la reacció dels artistes ha de ser necessàriament positiva i els resultats forçosament bons.

Com que ens sap greu que els que us quedeu sense vacances us hagueu de quedar, també, amb el "mono" de clicar el nostre blog, us volem fer un obsequi per premiar la vostra fidelitat. A més de recomanar-vos que, si podeu, aneu a veure exposicions i museus, us aconsellem que us mireu detingudament aquest video que us proposem. Ens sembla una obra d'art per ell mateix, amb una sensibilitat artística i un gust estètic desacostumats. És amb aquestes obres on es demostra que la tècnica només és el mitjà del que es serveix l'artista per expressar els seus sentiments, i que l'artista, quan ho és de veritat, es capaç de crear i de transmetre aquesta emoció essencial ja sigui amb el llapis, el pinzell o el ratolí de l'ordinador. I val a dir que en aquest cas el domini que té de les eines informàtiques és absolut, i el resultat, meravellós.
És, condensat, tot un curs d'història de l'art, amb un postgrau de retrat aplicat i un màster en psicologia femenina. Si és veritat que una imatge val més que mil paraules, aquí mil imatges es poden resumir en una sola paraula: emocionant.

Fixeu-vos especialment en la transició entre les diferents imatges, a partir dels ulls de cada figura transformant-se en els de la següent. Si teniu altaveus, connecteu-los, que la música us ajudarà a crear aquesta atmòsfera màgica, i deixeu-vos portar. Cliqueu a sobre el títol:


Si no heu pogut anar de vacances, no us desespereu. Penseu que ser soci del Sant Lluc té un valor afegit, i és que, només el fet de ser-ho, ja indica tenir una sensibilitat artística que no tenen la majoria dels mortals. La capacitat de ser sensibles a la bellesa és el millor obsequi que ens ha pogut fer la vida, el do impagable que ens ha ofert la naturalesa, el miracle amb el que ens han tocat els déus.

Així que cada cop que sentiu el buit de l'activitat artística habitual, que tingueu ganes de tafanejar el blog i el trobeu inactiu, entreu en aquest darrer post de la temporada i torneu a passar aquest video. Una vegada i una altra... Us sentireu millor. I podreu pensar amb nosaltres que, per maldades que vagin les coses, SEMPRE ENS QUEDARÀ L'ART.

Va, torneu-vos-el a mirar:


I recordeu: SEMPRE ENS QUEDARÀ L'ART