dimarts, 27 de setembre del 2011

JOVES SELECCIONATS SANT LLUC 2011


El Jurat de la Col·lectiva, a més de fer la selecció de les 90 obres que s’exposen a l’Ateneu, té l’encàrrec de l’Associació d’escollir aquells joves menors de 30 anys que al seu parer reuneixen prous mèrits com per merèixer la nostra exposició promocional.

Aquesta mostra col·lectiva dels seleccionats no té un nombre determinat de participants: de vegades han estat cinc, d’altres només dos. En aquesta ocasió són tres els que tindran l’ocasió d’exposar, pot ser per primera vegada, les seves habilitats artístiques cap a la primavera vinent.

Per ordre alfabètic, tal i com se’ls va cridar a la inauguració per rebre el diploma acreditatiu, són NATÀLIA GUERRERO HERNÁNDEZ, F. JAVIER PRETEL FRANCO I ORIOL RIBAS ABELLA.

NATÀLIA GUERRERO HERNÀNDEZ
És la més jove dels tres, encara no té 21 anys (15-12-90). Natural de Barcelona, està estudiant tercer curs de Belles Arts a la Universitat Autònoma i ha fet també cursos de Blender. És membre de la VGA (VideoGame Association) de la Facultat d'Informàtica, i treballa habitualment amb eines informàtiques en els seus treballs publicitaris i de disseny.


Dissenyadora d’estampacions per a roba (porta una botiga de samarretes de cultura visual), ha fet disseny gràfic per diversos cartells universitaris, il·lustracions per revistes d’informàtica i de telecomunicacions i grafisme per a diverses produccions de video. Col·labora en revistes universitàries com Oasi i Distorsió, I a més, pinta.Certament, quan s’entra a la seva plana web, es té la impressió que encara està buscant el seu estil, i que toca una mica de tot sense saber ben bé per on tirar. Però és precisament en l’apartat de pintura on se la veu més segura, més agosarda i més “madura”. Les seves composicions abstractes, matèriques, tenen una riquesa sorprenent que presagien un molt bon futur de continuar per aquest camí. Juntament amb la imatge de l’obra que ha presentat a la Col·lectiva (Fondeado grafitti), a dalt, us n’oferim algunes mostres més.

FRANCISCO JAVIER PRETEL FRANCO
Ell és, en canvi, el més veterà, i aquesta primera participació a la Col·lectiva ha estat també l’última oportunitat, al seus 30 anys, de poder ser escollit com a “jove”. I no l’ha desaprofitat. Més aviat diríem que aquest és el seu any de gràcia, ja que fa uns mesos va ser seleccionat també a la 4ª edició del PREMI TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ 2011, on varem poder veure ja una mostra del seu estil (Opel Mataró). Des de 2009 ha participat també en certàmens de pintura de Sitges, Manresa, Benissalem, Andratx i l’Universitat de Barcelona.

En Javi és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i està cursant actualment un Master en Produccions Artístiques i Recerca, a la mateixa universitat.Us recomanem una visita al seu web, per veure amb més deteniment un bon grapat d’altres obres, que agrupa en paisatges, interiors i objectes. En totes elles, però, ens mostra un estil personalíssim, colorista, fresc i franc, que transmet optimisme i alegria per la seva llum i els colors vius, i el tractament un pèl naïf dels temes més personals. Aquí us deixem l'exemple.
ORIOL RIBAS ABELLA
L’Oriol és graduat Superior en Disseny per l’Escola Elisava (Universitat Pompeu Fabra), i els dos darrers anys ha estudiat il·lustració a l’Escola Joso. Treballa com a freelance fent encàrrecs d’il·lustració i sobretot de cal·lígraf, camp realment difícil en el que s’ha especialtzat, i en el que n’és un virtuós. Virtuosisme tècnic que sap combinar molt intel·ligentment amb una gran dosi de sensibilitat i imaginació, no exemptes d’una notable càrrega poètica. La seva obra ha sortit publicada en varies publicacions, i ha participat també en ponències sobre cal·ligrafia.
Com dels altres dos, us aconsellem vivament una visita als seu web, i us recomanem que observeu amb molta atenció els detalls més insignificants, ampliant si cal la imatge per poder-la valorar convenientment. I també com d’ells us oferim uns exemples.