dissabte, 21 de març del 2015

TOMÀS SAFONT-TRIA, DE NOU A LLAVANERES

El nostre company Tomàs Safont-Tria exposa de nou a Can Caralt, al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, després d'haver-ho fet amb gran èxit en aquest mateix local el 2007.

Safont-Tria presenta les seves noves creacions del 27 de març al 10 de maig en una mostra batejada, significativament, com a CARÀCTERS.

IMPORTANT: L'exposició s'obrirà el divendres 27 de març, a les 19:30 h, a Can Caralt, però la inauguració oficial serà el dissabte 28, ajornada a causa dels tres dies de dol oficial.


A més d'un pintor reconegut a la comarca, Safont-Tria és col·laborador del Museu. Amb aquesta exposició, l'artista s'endinsa en una nova etapa creativa i en fa partícep al món. Una etapa molt més onírica i amb molta força visual. Un Safont-Tria diferent, que ben segur sorprendrà a qui ja el coneixien...
Tomàs Safont-Tria va néixer a Sant Andreu de Llavaneres el 1946. Després d'estudiar delineació industrial, es forma com a pintor al taller de Jordi Arenas de Mataró. Amb aquesta base acadèmica, inicia una llarga trajectòria cap a una exploració més personal de la pintura a l´oli i el dibuix, on el gran protagonista esdevé el color.

Safont-Tria destaca ràpidament pels seus paisatges: pinzellades de color que conformen contrastos de llum i ombra dels boscos i camps mediterranis, visió fruit de la seva relació amb l´artista Josep Boix i Soler. Els pigments i les transparències desengruten els colors que conformen la naturalesa, com un intent d´aglutinar la memòria d´un lloc, d´un ambient.
 
De la mateixa manera tracta la figura i el retrat, com part d´una atmosfera composada per llum, aire, vida. La figura i el paisatge es comporten com un mateix tema: un espai ocupat per l´espectre cromàtic. En la seva evolució estilística, les pinzellades s´engruixen fins a formar taques que dansen en el quadre. Els colors s´alliberen dels contorns, són aire sòlid que es modela i s'acobla sobre les formes. Safont-Tria visualitza, pinta i expressa la densitat cromàtica de l'atmosfera; un alè de sensacions.