dilluns, 22 de juny del 2015

99999 ... I 100000!

Si aneu mirant de tant en tant el comptador de visites de la columna de la dreta haureu vist que ens anàvem acostant ràpidament a aquestes dues cifres màgiques i, a més, consecutives.

Avui hi hem arribat. I us hem de dir que ni en el millor dels nostres somnis, quan vam iniciar aquest Blog allà a començaments del 2009, hauríem imaginat que podríem assolir.

Són 100.000 visites, moltes. Però també us hem de dir que en els seus inicis, a més d'una eina d'informació, preteníem que el Blog fos un instrument de diàleg, un lloc de trobada i de comunicació entre socis i, en això, no ens n'hem sortit. 

El Blog s'ha anat convertint en un monòleg, de vegades informatiu (de les nostres activitats i de les dels socis), d'altres formatiu (d'activitats relacionades en general amb el món de la cultura) i fins i tot en alguna ocasió d'opinió. Però mai, amb escassíssimes excepcions, ha tingut resposta, mai no s'ha produït aquest retorn en forma de comentari dels lectors.

El Blog, un mitjà que va aparèixer com a alternativa de la plana web per donar informació actualitzada d'una manera més àgil, s'ha anat veient superat, en els darrers temps, per altres fenòmens de comunicació a la vegada molt més potents i ràpids: el Facebook i el Twitter han relegat el Blog a una eina gairebé testimonial, d'article de fons, mentre que ells aclaparen les xarxes amb els likes i els retwits.

Aquí sí que hi ha retorn del lector, i qui no penja una dotzena de piulades al seu mur i no rep centenars de "m'agrada" no és ningú en aquest món.

Curiosament, però, quan semblava que el Blog ja estava destinat a desaparèixer davant la immediatesa de les informacions de Facebook i Twitter, no ja més ràpides sinó instantànies, vet aquí que el nombre de visites ha començat a créixer altre cop de manera poderosa: allò que penjat en el Blog llegien quatre gats ara, compartit en el Facebook, atrau les entrades per centenes. 

I quan ja ens disposàvem a deixar morir el Blog per caduc, obsolet i antiquat ens trobem tot d'una amb aquestes 100.000 visites, potser induïdes però reals, que ens tornen a situar en l'òrbita inicial. Les piulades, amb els 140 caracters, no donen per gaire, malgrat el seu potencial, i s'ha de recórrer a l'enllaç amb la notícia més elaborada, més ampliada, més ben tractada.

Així que aquí ens teniu de nou, arrencant amb el marcador a zero, disposats a seguir prestant un servei que sembla necessari mentre el cos aguanti. Fent bo allò pel què va ser creat. Tornant-lo a fer necessari. 

Moltes gràcies a tots per la vostra paciència, per la vostra confiança i per la vostra fidelitat. Seguim endavant!









1 comentari:

Isabel ha dit...

El Facebook i el Twiter de Sant Lluc et feliciten.. Compartim posts, per tant els likes són també del BLOG!!!A pels 200.000!!!!!