dimarts, 10 de maig del 2016

EL CARTELL DE SANTES 2016


Ahir al vespre es va presentar al Centre de Creació de Can Gassol el cartell de Les Santes 2016Laia Arnau n'és l'autora i "el resultat té tots els ingredients per posar-se bona part dels mataronins a la butxaca, amb una obra on apareixen la pràctica totalitat d'elements festius amb la platja de fons, amb les Diablesses destacant en primer terme i assumint protagonisme" (TOT Mataró). Per Laia Arnau "les Diablesses són un element molt potent i amb aquest cartell reivindico la dona diablessa actual, somiadora i alhora real, plena de compromisos, forta i generosa, capaç de sortir valenta sota el foc i amb el foc, a encapçalar un ball on, sota la seva capa, només hi caben els nobles principis i sans ideals"

El cartell és una pintura a l’oli sobre fusta i té una clara referència al dibuixant japonès Hayao Miyazaki, de qui Arnau se’n declara fan. Destaquen les figures del Drac, que està d’aniversari i la carota dissenyada per la Néfer que guarneix el vestit de les Diablesses. 
La pròpia Arnau és conscient d'haver fet un cartell "popular, pensant en un pòster que la canalla i els joves es vulguin penjar a l'habitació". Ella mateixa el defineix com a "festiu, amable i amb voluntat d'agradar els menuts". 
A la Laia la coneixem principalment per la seva vessant més pictòrica (és llicenciada en Belles Arts, ha estat becada a cursos amb Antonio López i ha realitzat estudis de gravat calcogràfic, ha participat en nombroses exposicions col·lectives i també diverses individuals a Mataró i comarca, i té obra a Japó, Innsbruck i diversos punts de l'Estat). És especialista, però, en il·lustració editorial i publicitària, aspecte en el que ja va demostar la seva fantasia en la recent Vella Quaresma i en el que ara ens torna a sorprendre amb aquest imaginatiu catell de Festa Major.