dijous, 15 de setembre del 2016

INAUGURACIÓ DE LA COL·LECTIVA SANT LLUC 2016


Ahir al vespre, i amb l'assistència de més de 400 persones, es va inaugurar brillantment una nova edició de la Col·lectiva Sant Lluc, la corresponent a 2016. 



Amb aquesta se celebra, a més, el 70è aniversari d'aquesta Mostra, establerta l'any 1946 pels germans Jaume i Jordi Arenas, Jordi Puiggalí, Manuel Cuyàs, Marià Ribas i Marc Zaragoza quan varen convocar una primera mostra col·lectiva d'arts plàstiques, en un intent de fer un balanç artístic en plena postguerra i fora dels corrents oficials del règim franquista.


Obrint els llums, a punt per inaugurar

Aquesta mostra anual, que té lloc als voltants de la festivitat de Sant Lluc (18 d'octubre) s'ha anat celebrant des d'aleshores, amb alguns alts i baixos, gairebé ininterrompudament, i ara, en arribar a la setantena, hem volgut posar en valor aquest llarg camí recorregut, en agraïment tant als que hi han participat com als que l'han organitzada.


Vitrines amb recopilació històrica de material referent a la Mostra
Vitrina dedicada al procés creatiu del logo actual de l'Associació,
de 2001, a càrrec del dissenyador gràfic Francesc Bas

Aquest va ser l'eix de tots els parlaments que es van anar succeïnt en l'acte inaugural: en el de benvinguda de la Directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz; en el del President de l'Associació Sant Lluc al presentar aquesta edició i en el que tancava l'acte, el de l'alcalde de Mataró David Bote.


Els parlaments de Marta Ibarz, Antoni Luis i David Bote. A la presidència,
a més, regidors, patrons, l'artista convidat i la conductora de l'acte
 

L'artista convidat d'aquest any, un escultor com sempre per no perdre metres de paret per als participants, ha estat Juan López Molina, un habitual d'aquesta Mostra. Ens ha portat deu obres, que queden exposades en un lloc destacat, i ell mateix ens ha ofert la seva visió personal de l'art, del seu estil i de l'obra que presenta en una explicació durant els discursos de les autoritats.


Juan López durant la seva intervenció, a l'espai que se li dedica i
comentant l'obra exposada

L'edició 2016 de la Col·lectiva compta també amb la participació dels centres educatius de Mataró que imparteixen Batxillerat Artístic, que han proporcionat les obres d'alumnes seleccionats pels mateixos centres. Amb aquesta iniciativa, començada ja l'any passat, volem oferir a aquest joves la possibilitat de donar-se a conèixer i de poder mostrar la seva obra en un espai que no volem restringit només als veterans. A fi de comptes, ells han de ser el relleu natural de les generacions d'atistes que els precedeixen.


 
Els Centres són l'Escola Pia Santa Anna i l'Institut Satorras,
i les seves obres s'exposen en un lloc destacat
 
  
En propers posts anirem ampliant la informació i les imatges d'aquesta Col·lectiva que, segons que es respirava a l'ambient, ha estat una de les més reeixides dels darrers anys.














2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ha estat un plaer assistir ahir a l'inauguració de la col-lectiva, la presentació IMPECABLE ! . La meva felicitació a JUAN LOPEZ MOLINA ARTISTA CONVIDATi el meu agraïment a L'ASSOCIACIÓ SANT LLUC PER L'ART , FUNDACIÓ ILURO I AJUNTAMENT DE MATARO.

ASSOCIACIÓ SANT LLUC PER L'ART ha dit...

Gràcies Maria, també ha estat un plaer poder comptar amb la teva companyia.