dilluns, 31 d’octubre del 2016

CARRAL-ANZANO EXPOSEN A TERRASSALa parella Martín Carral-Carmen Anzano, guanyador i finalista del Premi Torres García-Ciutat de Mataró 2013, acaben d'inaugurar una exposició conjunta al Centre Cultural Terrassa.

Aquesta és la referència que en fa el Centre en la seva web: Dos móns / Dues realitats 
Dues visions en paral·lel de la poètica plàstica de Martín Carral i de Carmen Anzano. 
Inauguració dijous 27 d’octubre a les 19’00h. 
Les propostes dels dos artistes, Martín Carral i Carmen Anzano, parteixen de la interpretació que cadascun d’ells té del seu propi cosmos. Carral és Primer Premi de Pintura Ricard Camí en la primera edició. 
Martín Carral (Meruelo, Cantàbria, 1959) i Carmen Anzano (Barcelona, 1960), companys de vida i de taller, van decidir exposar de forma conjunta. ‘En totes les obres hi ha la mirada de l’altre’, explica Anzano, i és que aquest matrimoni treballa en un mateix espai, ‘en el treball conjunt es va configurant un diàleg que hem decidit continuar fora del taller’, afegeix Carral. Arran d’aquesta idea va néixer la seva primera exposició conjunta amb ‘Visiones paralelas’ (2007), després n’han vingut d’altres com ‘Confluencias’ (2010), ‘La experiencia de dialogar’ (2013), ‘A dos tiempos’ (2016) i ‘Tránsito de lo urbano a lo sensorial’ (2016). 
Les obres de cadascú són molt diferents però dialoguen entre elles. L’obra de Carral és una pintura basada en l’experimentació del cercle, l’espiral i el quadrat, més còsmic i cinètic. L’artista plasma en les seves pintures/trànsfer una cosmologia urbana, arquitectònica, de trànsit humà, on les diverses geografies esdevenen un territori propici per la indagació plàstica. 
En canvi, l’obra d’Anzano, experimenta amb trames i teles deixant buits estratègics en el suport. Les instal·lacions d’Anzano ens parlen de la metàfora del cosmos, projectant així l’experimentació sensorial que l’artista cerca a través de teixits, cordes o fils que s’articulen en trames caòticament organitzades. L’artista vol afirmar que tot està en un constant canvi i transformació. 
Tot i proposar diverses realitats, els artistes conflueixen essencialment en un mateix camí: la comunicació a través de l’art.

Felicitem a en Martín i la Carmen per a aquesta nova exposició conjunta, tot just després de les exitoses mostres que acaben de clausurar en terres càntabres i lleidetanes.