diumenge, 29 de gener del 2017

TANCA LA GALERIA CANALS DE SANT CUGAT

Aquest divendres, Canals Galeria d'Art ha tancat el seu espai d'art, situat al carrer de la Creu 16 de Sant Cugat. Aquest és l'espai d'art més antic de Catalunya, amb 44 anys d´història, i també la galeria més antiga de Sant Cugat.



Durant la seva existència, aquest espai d'art ha defensat els artistes de la ciutat i del país, trampejant les dificultats que afecten el món de l'art, a causa de la crisi. La manca  suficient d'ajuts a la iniciativa privada per mantenir en actiu espais d'art com Canals Galeria d'Art, ha fet inviable la seva continuïtat. El director de la galeria és el primer a lamentar el tancament del seu espai, que ha aconseguit estar en actiu durant quaranta-quatre anys, i lamenta també no poder continuar treballant per  l'art actual a Sant Cugat i al país perquè no hi ha hagut estímuls suficients per ajudar a tot aquest sector, que tant ha contribuït a fomentar i difondre les Arts.

A partir d'ara, Josep Canals intentarà, amb una profunda transformació, mantenir la seva tasca en defensa dels artistes locals i del país de manera virtual. Canals Galeria d'Art va ser la primera galeria de Sant Cugat, creada el 1973. Des dels seus inicis s'ha dedicat a promoure l'art d'avantguarda, posant especial èmfasi en els artistes catalans. Amb els anys ha exposat Grau-Garriga, Tàpies, Miró, Ràfols Casamada, Subirachs, Tharrats, Viladacans..., entre moltes altres iniciatives. És la galeria impulsora de la Biennal d'Art Contemporani Català, que enguany arriba a la seva vintena edició, i ha portat a terme diferents propostes com participar a fires d'art nacionals i internacionals.


(Art Neutre)