dissabte, 24 de març del 2018

EL PREMI TORRES GARCÍA 2017 JA PENJA AL TECNOCAMPUS


Des d'ahir al vespre l'obra guanyadora del Premi Torres García 2017, Two scapes, de Mónica Dixon, ja forma part del patrimoni cultural de Mataró. Des d'ahir, ja penja a l'Espai Torres García, al Foyer del Tecnocampus, aquest espai on s'exposen de manera permanent totes les obres guanyadores de les set edicions del Premi del mateix nom.



Amb la signatura a tres bandes del conveni de cessió-donació-acceptació entre els tres protagonistes de l'acte: la autora de l'obra, l'Entitat organitzadora del Premi i propietària de l'obra, i l'Ajuntament de Mataró, receptora de la mateixa, es va materialitzar la que, en definitiva, és la finalitat última de la nostra voluntat d'organitzar aquest Premi de pintura, la de posar Mataró en el mapa cultural estatal i la de contribuir a fomentar i augmentar el nivell cultural a casa nostra.




Amb la presència de l'autora, Mónica Dixon, vinguda expressament des de la seva residència a Astúries, de l'Alcalde de Mataró, de la regidora de cultura i del president de l'Associació Sant Lluc, es va procedir, després de les paraules de la Sra. Núria Moreno i del Sr. Antoni Luis, a la signatura del conveni de cessió i acceptació de l'obra. L'acte va finalitzar amb unes paraules d'agraïment pronunciades per la pròpia Mònica i les de tancament a càrrec del Sr. Bote, com a alcalde de la ciutat. 




Acte seguit es va fer la tradicional "foto de família", amb els quatre protagonistes davant l'obra, i als que s'hi van afegir els regidors Sr. Francesc Teixidó i Sra. Núria Calpe, i la directora de la Fundació Iluro, Sra. Marta Ibarz.




L'acte va estar enregistrat per Televisió de Mataró, que n'emetrà un reportatge en els informatius de dilluns vinent. 



Cal remarcar que l'Espai Torres García, encara que físicament està en el Tecnocampus, depèn orgànicament del Museu de Mataró, la directora del qual, la Sra. Anna Capella, també estava entre els assistents a l'acte.