diumenge, 27 de setembre del 2009

VISITA COMENTADA PARTICIPANTS SANT LLUC 2009


Aquest matí hem celebrat a l'Ateneu Caixa Laietana la 2ona trobada de participants a la Col·lectiva. Els excel·lents resultats del precedent de l'any passat ens han animat a seguir amb aquesta activitat complementària de la Mostra, amb el propòsit de fomentar la coneixença dels artistes, la relació i comunicació entre ells i, potser el més important, aprendre tots una mica del company, de les seves il·lusions artístiques, de les seves preocupacions i maldecaps, de les seves aspiracions, però també dels seus processos creatius, de les tècniques emprades, de nous camins iniciats....


Considerem aquesta experiència realment positiva, i reeixida atès el gran nombre de comentaris elogiosos rebuts per la iniciativa. I per tant, anunciem ja des d'ara la continuïtat d'aquesta activitat, amb la que volem que la Col·lectiva es converteixi en quelcom més que una mera exposició elitista o en una festa participativa: pretenem promoure l'activitat artística, fomentar la creativitat i possibilitar la seva difussió, i ens sembla que aquest camí iniciat ens proporciona una magnífica eina per aconseguir-ho.


Com ja és tradicional, ha obert l'acte i n'ha fet de moderador Daniel Llin, que després d'agrair la presència dels assistents ha fet una breu presentació, donant pas seguidament a Llucià Gonzàlez, l'artista convidat aquest any.
Llucià ha anat explicant una per una les set obres exposades, explicant la seva gestació, tècnica utilitzada, el significat de camí que tenen totes, per acabar amb l'única diferent, la setena, realitzada expressament per a aquesta Col·lectiva.



Ha començat aleshores el recorregut per les sales, amb aturada davant de cada obra amb autor present, que empassant-se vergonyes i timideses, han anat fent allò que es pretenia: compartir experiències. Les intervencions i comentaris dels assistents han trencat el gel i han fet molt més disteses aquestes intervencions dels qui pensen que pinten millor que parlen...


Volem fer especial esment de la secció dedicada als homenatjats "In Memoriam", en la que els familiars d'alguns d'ells han volgut dir també unes paraules. AIxí ho ha fet l'Andreu, recordant com Pepita Herrero recomanava tocar les escultures per captar millor la seva essència.
Joan Parés, a petició de l'esposa de Josep Novellas, que emocionada no s'ha atrevit a parlar, ha intervingut en nom seu i ha arrencat l'aplaudiment dels assistents amb unes paraules d'elogi a l'amic Pepe.


I també Rafel Codina ha volgut recordar la seva esposa, Rosa Maria Font, en aquest final de recorregut emotiu per la memòria dels absents.

L'acte ha finalitzat al carrer, amb l'última obra del recorregut, precisament la del seu organitzador Daniel Llin, que per atzar de muntatges tenia la seva obra "castigada" a l'aparador del carrer Bonaire.

I per acabar, el vermut que l'Associació ha ofert als assistents a l'Iris del Casal, amb el que hem finalitzat aquesta atractiva jornada. Ens quedem amb dos comentaris: un, durant les exposicions, dient que "aquí es veu que tots som humans". L'altre, unànime, d'agraïment de tothom per tot allò que l'Associació està fent pels artistes de Mataró.



Aquestes fotos que il·lustren el blog són unes quantes de les realitzades durant l'Acte. Les podreu veure totes clicant en el següent link:

ÀLBUM FOTOS VISITA COMENTADA SANT LLUC 2009

S'obrirà una carpeta en la que hi són totes, per ordre de realització, i les podeu veure en conjunt, clicant directament sobre la que us interessi i a partir d'aquella avançant o retrocedint amb els cursors, o com a passi de diapositives. Totes les opcions estan a la capçalera de la carpeta de conjunt.