dissabte, 17 de desembre del 2011

PRESENTACIÓ A ROBAFAVES II

Ampliem el comentari d'ahir amb la publicació, també íntegra, de la notícia de la presentació a Robafaves, tal i com l'edita CAPGRÒS. 


Robafaves posa a la venda reproduccions dels nans i gegants de Néfer


La llibreria també aposta aquest Nadal per vendre obra original d’artistes de l’associació Sant Lluc per l’Art

L’artista mataronina Néfer Rovira va recrear la família Rogavaves i els Capgrossos, en una col·lecció de dibuixos realitzada per al Centre de Recursos Pedagògics de Mataró. Un seguit d’il·lustracions que han esdevingut molt populars com a representació de les figures mataronines. Aquest Nadal, Robafaves les posa a la venda en diferents formats. Postals, reproduccions sobre paper, aquarel·la i llenç, un sòcol amb els nans o les figures en forma de cartolina són les diferents opcions que podran trobar els clients.

“Feia temps que volíem promoure algun producte relacionat amb els gegants i els capgrossos, i creiem que una de les millors interpretació de les figures les ha fet la Néfer”, explica Xavier Vilert, president de Robafaves. La iniciativa de la llibreria ha comptat amb la col·laboració de l’empresa TAG i de la pròpia artista, que ha afegit a la col·lecció les figures de tres nans que encara no existien quan els va dibuixar per al Centre de Recursos Pedagògics: en Mataties, en Jonàs i en Biada. Les diferents col·leccions també compten amb textos de l’historiador Nico Guanyabens, amb descripcions sobre les figures.



Obra artística original
La llibreria Robafaves presenta una altra nova iniciativa per Nadal, en aquest cas de la mà de l’associació Sant Lluc per L’art. Es tracta de l’exposició i venda d’obra sobre paper d’artistes que pertanyen a l’entitat. L’establiment compta amb peces d’una quinzena de creadors, com ara Albert Alís, Manuel Contreras o Santi Clavell, de format reduït i a preus força accessible, entre 60 i 180 euros. “És una manera de posar l’art a l’abast del públic en general, en un espai on hi ha molt més moviment que a les galeries i sales d’exposicions”, destaca Vilert.

1 comentari:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

A diferència d'altres col.lectives, no recordo que haguessiu avisat per exposar obra a Robafaves, però potser vaig errat.