divendres, 16 de desembre del 2011

PRESENTACIÓ A ROBAFAVES

El dimarts passat va tenir lloc a la Llibreria Robafaves una roda de premsa per  presentar oficialment dues iniciatives artístiques. Amb elles, Robafaves fa -torna a fer- una aposta per l'agermanament entre el món del llibre i el de les arts plàstiques, en el benentès de que la gent que s'hi apropa per remenar i comprar llibres és segurament la que té una sensibilitat més predisposada a gaudir i comprar art.

Independentment de posteriors comentaris sobre cadascuna d'aquestes propostes, reproduïm de moment íntegrament l'article que publica la revista TOT Mataró, present a la roda de premsa, que resum perfectament les dues presentacions:


Reediten els dibuixos de Les Santes fets per Néfer en nous formats


Robafaves i TAG recuperen la iniciativa per fer-la "accessible a tothom"


Robafaves i Serveis Gràfics TAG han unit forces per recuperar un projecte exitós d’ara fa uns deu anys. Els dibuixos de Les Santes, realitzats per Néfer Rovira com a material educatiu arran del cartell de la festa major mataronina, han estat ara objecte d’una reedició en nous formats que podran adquirir-se a TAG i a la mateixa llibreria Robafaves. L’objectiu, segons va afirmar Xavier Vilert, president de Robafaves, és “posar en valor una obra que ens estimem molt i que no estava a l’abast de tothom”.




Així doncs, les il·lustracions de vint-i-dues peces de la família Robafaves, les diferents comparses mataronines i els castells estan disponibles ara, en noves formes, que van des de les postals fins als pòsters i llenços, passant per sanefes que es poden enganxar a la paret. Manolo Contreras, director de TAG, va explicar que “hem escollit formats factibles per a la producció, però si té èxit no tanquem les portes a ampliar-los”.




Ara bé, la nova col·lecció va més enllà de la difusió dels productes. Vilert i Contreras van coincidir en què “les obres estan pensades per contenir informació didàctica, tant perquè els nens aprenguin sobre les figures de Mataró com perquè els pares puguin consultar-ho per explicar-los-ho”. En aquest mateix sentit, Néfer Rovira, autora dels dibuixos, es va mostrar satisfeta per la recuperació d’un projecte “que ja donava per tancat, perquè ja havia fet el seu curs”, però més enllà d’això, va destacar que “les il·lustracions en petits formats estan pensades perquè els nens hi juguin i se les facin seves i així contribuïm a desintoxicar el món de la joguina, impregnat de noves tecnologies”.


Art a Robafaves

L’Associació Sant Lluc té exposats diferents obres pictòriques a l’escala de Robafaves. Antonio Luis, president de l’entitat, va destacar que “les obres exposades estan a la venda fins a finals de gener i a preus molt raonables”, fet que, segons diu, “esperem que ajudi a generar col·leccions privades d’artistes mataronins”. Així mateix, Vilert va voler remarcar “la voluntat de Robafaves per vincular-se contínuament amb el teixit social de la ciutat i buscar una continuïtat en projectes d’aquest caire”.