diumenge, 25 de desembre del 2016

BON NADAL!!!Amb aquesta imatge de Marià Ribas, un dibuix a la ploma de 1946 fet per als programes de mà de les primeres Col·lectives Sant Lluc, volem desitjar-vos a tots un molt bon Nadal.

El dibuix, a la manera d'una xilografia, no és propiament una nadala. Fa referència a la tradició que atribueix a sant Lluc, un dels quatre evangelistes, el fet d'haver estat el primer en representar la Verge, convertint-se així en el primer "retratista" marià i, de retruc, en el patró de tots els artistes.

Per aquesta raó tantes associacions artístiques, la nostra entre elles, porten el nom del patró com a referència de la seva titularitat.

I aquest any, que conmemorem el nostre 70è aniversari, hem trobat escaient utilitzar aquesta imatge, que ens remunta als nostres orígens, però que, d'alguna manera, també il·lustra la festivitat que se celebra avui, amb Maria que sosté el nadó en braços . Fins i tot el toro, representació iconogràfica de l'evangelista en el tetramorf, ens remet al bou del pessebre...!

Així, doncs, unint art i tradició, us desitgem a tots molt bones Festes i un immillorable nou any artístic i personal.