dilluns, 24 d’abril del 2017

LLIBRE GEGANT DE SANT JORDI 2017




Aquest diumenge s'ha celebrat al Pati de la Presó el tradicional LLIBRE GEGANT DE CONTES, que té lloc normalment el diumenge més proper al dia 23 d'abril i que aquest any ha coincidit amb una radiant diada de Sant Jordi.



Amb una gran assistència de públic i una gran afluència d'artistes participants, els nens i nenes han pogut fer gala de la seva imaginació imaginant uns contes que els dibuixants s'encarreguen d'il·lustrar convenientment. 



Aquests treballs, de gran format, es recullen i es relliguen cada any formant una col·lecció de LLIBRES GEGANTS, que es poden consultar mentre uns escriuen i els altres dibuixen en unes amples taules sota un sol de justícia.



Volem remarcar que entre els artistes hi ha cada any una major participació de nois i noies joves, que potser fa pocs anys anaven als pintors veterans a què els il·lustressin els seus contes, i que ara els prenen el relleu incorporant-se a la festa com a artistes i contribuint a mantenir una tradició que ja forma part del nostre patrimoni cultural mataroní. 


 

Entre els artistes veterans hi ha, com sempre, un bon grapat de companys nostres de l'Associació, als qui felicitem per la seva constància i compromís: Carme Vives, Joan Rosell, Laura Llobet, Antoni Luis, Manel Morral, Daniel Llin i Manuel Contreras. 

Aquests esdeveniments populars oferixen, de vegades, algunes imatges captades a l'atzar, impagables, que no ens resistim a publicar. Visca Sant Jordi!