dissabte, 25 d’abril del 2009

25 ANYS DE CAPGRÒS: 25 MIRADES

Si la gravetat d'una malaltia es pot mesurar pel grau d'activitat que deixa fer, hauríem de convenir que l'art a Mataró és un malalt que gaudeix de molt bona salut, a jutjar per la intensa activitat d'aquesta setmana. Fixeu-vos, sinó, en els tres darrers posts d'aquest blog, que com bé sabeu té com a funció comunicar i publicitar les activitats de la Associació i dels seus seus socis: les que organitzem nosaltres, les activitats organitzades per altres entitats en les que hi col·laborem, i les individuals de caràcter particular.

En una setmana justa, de dissabte passat a divendres d'aquesta, hem pogut assistir a la inauguració d'una exposició col·lectiva a la nostra Sala, amb cinquanta (si, cinquanta) socis participants -tot un repte d'organització i d'entusiasme participatiu-; a la col·laboració amb Robafaves pel Llibre Gegant de Sant Jordi, amb la participació ben activa de cinc dibuixants "dels nostres", i a la inauguració ahir al CAPGRÒS d'una col·lectiva de 25 dels millors artistes mataronins en l'aniversari de l'empresa editora.

Cal parar atenció en aquesta magnífica mostra, ja que només la lectura dels noms dels artistes reunits dóna la mesura de la qualitat de l'exposició. Però és que malgrat la premura de temps amb què s'ha organitzat, tots ells han respost admirablement, amb obres a l'alçada del seu prestigi, i tot fa pensar, veient-la, que el malalt s'està reviscolant.

Pel què a nosaltres pertoca, val a dir que la convocatòria va ser feta pels organitzadors directament als artistes, de manera particular, que tots van respondre afirmativament a la crida a la primera trucada i que dels 25 convidats, dels que 6 són fotògrafs, la majoria són socis de San Lluc. Exactament 12 sobre 19, que val la pena anomenar ja que indica que el 60% dells millors artistes mataronins son membres de l'Associació: Albert Alís, Alberto Romero, Ana García, Antoni Luis, Carlos Soriano, Daniel Llin, Francesc Bas, Josep Maria Codina, Laia Arnau, Mariano Cabellos, Marta Duran i Tomàs Safont-Tria.

Com sempre, ens abstenim de fer judicis de valor o comentaris crítics, encara que sí podem dir que els donem l'enhorabona per haver estat seleccionats entre els més representatius, per haver acceptat el repte i per haver deixat el nostre pavelló ben alt. Moltes gràcies, felicitats a tots i endavant.

Podeu trobar més informació, de moment, a l'article del CAPGRÒS. Quan tinguem més comentaris o ressenyes ja anirem afegint els enllaços aquí mateix.