dilluns, 7 de juny del 2010

INAUGURACIÓ D'ANSELM CESTER

El dissabte al vespre es va inaugurar a la nostra Sala Sant Lluc, al Casal, l'anunciada exposició SOMNIS, d'Anselm Cester.


Va fer la presentació de l'acte i de l'artista el nostre company Daniel Llin, en nom de l'Associació i com a encarregat de la gestió de la Sala.
 Acte seguit va cedir la paraula a l'Anselm, que després d'agrair l'assistència dels presents i la possibilitat brindada per l'Associació d'haver pogut fer aquesta Mostra, va expressar la seva satisfacció per l'acollida que havia tingut aquest nou camí pictòric acabat d'niciar.

L'Anselm, el dissabte, era un home feliç, que no podia amagar la seva satisfacció. Repartint abraçades i petons als assistents, es prodigava amb explicacions sobre la seva obra i comentaris de detalls i aspectes concrets d'algunes d'elles.






A l'Anselm, el dissabte, se'l veia feliç: provinent del món del disseny i de la moda, un dia se li va ocórrer plasmar en una tela la fusió entre uns personatges onírics, plens d'imaginació, i la seva immersió en paisatges o indrets plens també d'una fantasia desbordant i un cromatisme exhuberant.  


El resultat va ser la imatge que es reprodueix a les invitacions i en el cartell (veieu el post anterior), a la que ha seguit en cascada tota la sèrie d'obres que ara ens presenta, i que a grans trets s'engloben en dos grans grups: el de les escenes que podrien representar il·lustracions de contes, i el de personatges aïllats simbolitzant arquetips.



L'Alselm és avui un home feliç: ha aconseguit plasmar els seus somnis, les seves fantasies oníriques, sobre la tela. Ha aconseguit fer-ho en un mitjà nou, diferent del que li és habitual. I ha aconseguit, a més, fer realitat el somni de mostrar-ho en una exposició, fet del que ens sentim una mica responsables, i que evidentment ens fa també molt feliços a nosaltres. 

Tenim la certesa, i era un comentari generalitzat entre els assistents, que l'Anselm té un futur ben prometedor en el camp de la il·lustració, encara que no ho hagi provat mai. 

Qui sap si aquesta exposició li permetrà obrir-se un nou camí professional. De moment, benvingut al món de la pintura!

4 comentaris:

ibeu ha dit...

estem molt orgullosos de l'Alsem, com et va dir el Pablo és molt maca la teva obra.
Moltes i moltes felicitats,

Pablo, Mario i Ibeu

Fon Herrera ha dit...

Sin duda es muy buena la obra, pero no la suya evidentemente, la de los artistas originales a los que ha copiado con toda desvergüenza y ningún pudor.

Anònim ha dit...

LA ENVIDIA ES MUY MALA QUE ET BOMBIN.VIC MANCUSO

Anònim ha dit...

Efectivamente, la envidia es muy mala. La que debe sentir este personaje de los pintores-ilustradores como Nicoletta Ceccoli o Benjamin Lacombe a los que ha plagiado descaradamente. Y esto es público y notorio y hasta reconocido por él mismo. Le cancelaron una exposición en Argentona y le retiraron un cuadro de la col.lectiva de de S. LLuc por este motivo.

A ver si el anterior anónimo se documenta un poquito que no cuesta nada.

Y lo que me parece lamentable es que los de Sant Lluc no hayan cancelado éste enlace, es vergonzoso, pese a todo, seguir leyendo comentarios como:

"...i la seva immersió en paisatges o indrets plens també d'una fantasia desbordant i un cromatisme exhuberant. "

Menudo sinvergüenza el tal Anselm