dijous, 30 de setembre del 2010

FINA ENRICH A L'ESPAI CAPGRÒS

Per si encara som a temps d'anar-hi, i ja que no hem tingut accés a la invitació personal, us facilitem la informació que publica el Capgros digital referent a la inauguració d'aquesta tarda a les 19:30h als seus locals. Es tracta de la nostra companya Fina Enrich, que inaugura Imatges del món, una col·lecció d'aquarel·les d'interiors que caldrà tenir molt en compte:

Josefina Enrich mostra els seus ‘interiors’ a l’exposició d’octubre de l’Espai Capgròs
Després que Marc Llacuna obrís la temporada artística a l’Espai Capgròs, la sala obre les seves portes aquest mes d’octubre a la pintora mataronina Josefina Enrich. “Imatges del món” és el títol de l’eclèctica exposició que presentarà l’artista local, interiorista de professió i que té en la pintura la seva passió més gran. “No visc de la pintura, però sempre m’ha aportat coses bones”, destaca Enrich. A l’Espai Capgròs hi exhibirà les seves temàtiques preferides: per un costat, paisatges de països orientals com ara Nepal o el Bhutan. Indrets que ella no coneix personalment però que la fascinen, influenciada també per la vida budista. “Pinto aquelles imatges que m’ha explicat algun amic que hi ha estat, o bé que he vist en algun reportatge, i que m’han despertat sentiments i emocions”. Enrich també presenta retrats d’interiors, un àmbit en què la seva professió d’interiorista hi ha tingut també força pes. “M’agrada representar estances que aportin pau i tranquil·litat, exotisme, records d’infantesa... elements que donin plaer, que relaxin o que et facin somiar”. 

Per representar totes aquestes imatges, Enrich opta per l’aquarel·la, la seva tècnica preferida. “M’hi sento molt a gust, molt més que amb l’oli o altres tècniques”, resol l’artista. Enrich buscava una tècnica que li permetés treballar en el camp professional, dissenyant interiors, i alhora li donés joc en l’àmbit artístic. Albert Alís, un dels seus professors (juntament amb Rodolf Tur i Cesc López) va ser qui la va empènyer a utilitzar l’aquarel·la. Per això, Turner, gran especialista en aquesta tècnica, és un dels seus artistes preferits. També ho són Van Gogh, Cezanne o Degas, les obres dels quals ha pogut veure i gaudir a París. En la seva professió, el disseny amb ordinador s’ha imposat en els darrers anys al dibuix a mà. “El dibuix linial, les plantes, alçats i perspectives sempre m’han agradat. Ara m’he hagut d’adaptar als ordinadors, però no hi gaudeixo tant”. Sempre li quedarà la pintura com a alternativa.