dilluns, 16 d’abril del 2012

HOMENATGE A EMÍLIA DE TORRES (3)

Després de xerrada amb Joan Poch i Mariona de Torres al local veí de El Públic, va tenir lloc al Col·legi d'Aparelladors la inauguració de l'exposició "DONA", de la desapareguda Emília de Torres.


El motiu d'aquesta exposició-homenatge és, com ja hem dit anteriorment, la donació de tres obres que la família de Torres ha fet a l'Associació, en agraïment a la intensa relació que sempre va existir entre l'Emília i la nostra entitat. A l'exposició els tres quadres, juntament amb un altre que ja ens havia donat en vida amb motiu de la inauguració de la nostra Sala al Casal el 2002, figuren en lloc destacat i preferent, en reconeixement a l'artista i a la seva voluntat de que totes aquelles entitats i associacions que entenguin i estimin la seva obra puguin disposar d'algunes d'elles.

La presentació de l'exposició va anar a càrrec d'Antoni Luis, president de l'Associació, i d'Elena de Torres, neboda de l'Emília i marmessora del seu llegat, que van fer una explicació dels motius de la donació, de la voluntat de l'artista i de la intenció de donar-la a conèixer abastament. Podeu veure un resum de les seves intervencions en aquest vídeo:



L'exposició, a més dels quatre quadres mencionats i objecte de la mostra, l'integren principalment retrats i figures femenines -olis, ceres i dibuixos- que justifiquen el títol, i tres bodegons, exemples tots ells de l'enorme força expressiva i de la qualitat artística de la seva obra.



La inauguració va comptar amb la presència de les dues nebodes i altres familiars de l'artista, a més d'una nombrosa assistència de seguidors i admiradors d'Emília de Torres.






1 comentari:

Anònim ha dit...

Dona, és una exposició d'obligada visita, per la força de l'artista i la qualitat i variació de les obres, aglutina diferents tècniques i temàtiques presentades.
La recomano.
Josep Mª