dijous, 12 de juliol del 2012

JOVES SELECCIONATS A LA SANT LLUC 2011


Reproduïm la notícia que publica avui el Butlletí de Notícies de l'IMAC, amb l'anunci de l'exposició que s'inaugura demà a Ca l'Arenas, i en la que l'Associació Sant Lluc hi ha participat activament:




El proper divendres dia 13 de juliol a 2/4 de 8 del vespre s’inaugura a Ca l’Arenas centre d’art del Museu de Mataró l’exposició  Joves seleccionats a la Col·lectiva Sant Lluc 2011 dins el cicle Mar de fons de la temporada 2012-2013.


La mostra, que es podrà veure fins el 19 d'agost, presenta l’obra dels joves Natalia Guerrero, Javi Pretel i Oriol Ribas, artistes que a parer del jurat de la mostra reuneixen prou mèrits com per merèixer una exposició promocional.


La Col·lectiva Sant Lluc és una exposició que anualment i des del 1946, es presenta a Mataró i que ha organitzat, en les seves darreres edicions, l’Associació Sant Lluc per l’Art de la nostra ciutat.


Natalia Guerrero (Barcelona, 1990)
L'obra que presenta consta de quatre visions dels treballs de l'artista Katsushika Hokusai a Les 36 vistes del Mont Fuji. Sense intenció d'aportar un significat transcendental, efectua una fusió entre la xilografia tradicionalista japonesa i un ús del color dinàmic i de tons tòrrids. És una visió vitalista i expressionista de la cultura oriental a la manera apropicionista de la cultura Pop.


Javi Pretel (Mataró, 1981)
Tal i com diu l’historiador de l’art Massimo Cova, en la seva obra destaca una sensibilitat profunda als valors més emotius propis de la pintura; les vibracions de les pinzellades sinceres, carregades de lluminositat cromàtica, ens retornen a una puresa d’ànim sovint oblidada, a una mirada —sàvia i innocent alhora— capaç d’emocionar i d’ablanir a l’espectador.


Oriol Ribas (Barcelona, 1985)
En els últims anys s’ha dedicat a estudiar les diferents cal·ligrafies llatines de la història, utilitza lletres com la mínima unitat visual del text, com un píxel de la fotografia. A partir d'aquest concepte ha produït unes sèries de composicions de diferents dimensions: primer simplement plans 2D, després volent simular les tres dimensions i finalment aplicant les lletres directament a la realitat.


L'exposició compta amb l'especial col·laboració de l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró.