dimecres, 12 de setembre del 2012

DUES INAUGURACIONS IMPORTANTS

COL·LECTIVA SANT LLUC 2012

Per bé que el divendres passat ja vam inaugurar la temporada artística amb l'exposició de Chari Orta a La Presó, és demà quan s'inicia realment el curs 2012-2013, amb la tradicional Mostra Col·lectiva de Tardor, "la Sant Lluc" com la coneix tothom.


Es fa, com sempre, a l'Ateneu Caixa Laietana, a les 19:30h, i a la Planta Baixa, com l'any passat. El fet de no poder comptar aquest any, però, amb el primer pis, ens ha obligat a restringir el nombre d'obres a exposar, que aquest any serà de 80.

Compensa aquesta reducció el fet de què enguany no hi ha obres "in memoriam", en homenatje a uns socis que aquest any, feliçment, no han faltat. Tampoc hi haurà ja més artistes homenatjats, ja que els que han assolit les 25 convocatòries com a seleccionats, els més veterans, ja fa anys que les han complert, i als més joves encara els falta temps per arribar a aquesta cifra. Així la cifra de 80 és "neta".

Recordem que l'artista convidat en aquesta ocasió és l'escultor Emili Badia, que fa tamps que ens devia una exposició, i fins ara no s'han pogut superar els impediments que l'endarrerien.

SALVADOR VALENTE A APARELLADORS

I l'endemà, divendres, s'inaugura a les 19:30h, al Col·legi d'Aparelladors, l'exposició "Temps", de l'uruguaià Salvador Valente. Recordem que aquest pintor ha participat fidelment a totes les convocatòries de la Biennal Torres García, havent sigut seleccionat a totes elles. Per tant, si repasseu els catàlegs, tindreu una mostra bastant aproximada del seu estil, encara que amb el temps hagi anat evolucionant. Ara és, doncs, una bona ocasió per comprovar aquesta evolució.


Com ja és tradicional, mitja hora abans de la inauguració tindrà lloc a "El Públic" la xerrada-col·loqui entre Joan Poch i l'artista, una entrevista informal que ens permet conèixer de més a prop la personalitat del pintor i valorar millor l'obra que veurem a continuació.