dissabte, 4 de gener del 2014

JA VÉNEN ELS REIS

El sis de gener és aquesta data màgica que, per grans, descreguts o apàtics que siguem, aconsegueix fer aflorar ni que sigui per un dia aquest nen que tots portem a dintre.

I és tan universal aquest costum i tan poderós aquest sentiment que tots els pobles del nostre entorn cultural occidental l'han adaptat a la seva mida i a les seves tradicions. Per a alguns és Santa Claus l'encarregat de portar les joguines als menuts, per altres Sant Nicolau, el Pare Noël o la Befana... i evidentment els Reis Mags.




Les dates també varien segons els llocs, però a casa nostra la nit màgica és la del 5 de gener, quan Ses Majestats arriben amb els seus seguicis a peu, en vaixell, en helicòpter... i un cop a terra s'enfilen a les seves carrosses per fer la desfilada triomfant davant els ulls temerosos i embadalits dels nens i nenes de cada poble o ciutat.

A Mataró, la cavalcada té una llarga tradició, però aquest any es prometen canvis que estem segurs la faran més atractiva encara. No hi falteu, no us la perdeu. Seguiu-la amb els ulls tendres i il·lusionats dels infants o, si no us fa prou el pes, mireu de reflectir-vos en la seva mirada innocent sota la llum del fanalet. Un dia a l'any no fa cap mal, i potser el nus a la gola i l'espurna als ulls ens faran començar l'any amb uns altres ànims.



El dia de Reis significa també la fi de les vacances, les escolars almenys, i l'anunci de la tornada a la quotidiana realitat del dia a dia. Molts de vosaltres potser haureu fet vacances, i nosaltres també ens hem pres un petit descans. Així, aquest diumenge no hi haurà l'habitual secció quinzenal ELS NOSTRES SOCIS, que queda ajornada fins després de festes.