divendres, 14 de març del 2014

LLIURADA LA MEDALLA A SANTI ESTRANY

Ahir a la tarda va tenir lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Mataró l'acte institucional de concessió de la Medalla de la Ciutat, a títol pòstum, a Santiago Estrany.

Per la seva importància reproduïm íntegrament la descripció de l'acte que en fa el web de l'Ajuntament:


Mataró homenatja l’artista Santi Estrany amb l’acte institucional de concessió de la Medalla de la ciutat

La família de l’artista Santi Estrany i Castany (Mataró, 1923-2013) ha rebut avui de mans de l’alcalde, Joan Mora, la Medalla de la ciutat a títol pòstum, un guardó que diverses entitats van demanar a l’Ajuntament pocs mesos després de la seva mort.


A les 19.30 hores ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) l’acte institucional de concessió de la Medalla a aquest artista que va destacar per les seves pintures amb interpretacions geomètriques de ciutats i pels esgrafiats d’homes amb màquines que va fer a moltes façanes d’ edificis. La seva vocació artística es va complementar amb 45 anys dedicats a la docència, tasca que també han volgut destacar les entitats que en el seu dia van sol·licitar el guardó i que, ja al novembre passat, li van organitzar diversos actes de reconeixement, sobretot l’Associació Sant Lluc per l’Art i l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas.

Santi Estrany era Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, pèrit Industrial i llicenciat en Belles Arts. Artista de llarga trajectòria, de caràcter polifacètic i innovador i activista de l’art i la cultura, va presentar exposicions estatals i internacionals. També va exposar ex libris en exposicions internacionals i va publicar el llibre “L’art gràfic al Noucentisme”, el text de la seva tesi doctoral.