dimecres, 5 de març del 2014

MARIANO CABELLOS EXPOSA A LLAVANERES

Aquest proper divendres 7 de març s'inaugura a Llavaneres una nova exposició d'un artista "nostre": Mariano Cabellos.


Porta per títol Catàleg de mirades, i està composta de pintura, escultura i dibuix. Però sempre, segons ens diu, sota el prisma de la llum:
...y después del verde cinabrio, del malva desmayado, del violeta permanente, después del alabastro de blanco virginal, y del negro grafito, la luz, siempre la luz.


Al web  de l'Ajuntament de Llavaneres trobem més informació sobre l'exposició Catàleg de mirades, que es basa en quatre eixos temàtics que el mateix artista ens explica així:
"El paisatge
El paisatge, de tall postimpresionista, està representat en general amb la tècnica de la pintura a l'oli. Hi trobarem aquí els paisatges mediterranis de Llavaneres o Cadaqués, al costat d'altres racons o temes d'Atienza. Aquestes obres daten des de l'any 2000 fins a l'actualitat.

Cadaqués
Menció especial mereix Cadaqués. L'exposició hi recull tres mirades diferents. Pintura, dibuix i una petita col·lecció d'escultures batejada amb el nom genèric de "Personatges de Cadaqués". Són obres de petit format, nascudes dels materials que el mar ha retonat a les platges del Llané Petit o s'Arenella, combinats amb ferro, i daten de l'any 2013.
Natura morta
El tema de la natura morta també és tractat en una sèrie de dibuixos fets amb grafit. La temàtica escollida fa referència a la contínua evolució de la natura, i en conseqüència de la vida. Són estudis de codonys en diferents etapes, desde la maduració fins a la seva descomposició. Daten del 2013.

La música
El quart eix temàtic fa referència a la música, expressada des de l'óptica dels instruments musicals. En general, són fragments d'instruments musicals, que amb la pintura, l'escultura o el treball amb paper, troben la seva manera d'expressió. Les escultures formen un quartet de corda, treballada en pedra d'alabastre. La sèrie neix l'any 2010 i s'allarga, de moment, fins aquest 2014.
Aquests darrers mesos, també amb la temàtica dels instruments musicals, he treballat amb materials reciclats, fonamentalment cartró, paper i plàstic."
L'obra d'en Mariano us resultarà familiar, ja que li vam dedicar el darrer capítol de "Els nostres socis" just la setmana passada. Podeu recordar-lo clicant AQUÍ.

L'exposició es podrà veure al Museu-Arxiu de Llavaneres, Can Caralt, des del 7 de març fins al 21 d'abril.