dimarts, 11 de novembre del 2014

RAFAEL ROMERO INAUGURA A APARELLADORS

El passat divendres 7 de novembre el professor Rafael Romero (Badalona, 1967) va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors la seva exposició "NOSTÀLGIES", una sèrie inèdita de pintures, totes realitzades durant aquest any 2014.


Aquestes 17 peces, de diferents formats, acrílics o tècniques mixtes sobre tela, són les darreres reflexions plàstiques de Rafael Romero, una invitació al més íntim dels viatges, el viatge interior.


L'artista, Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i docent d'aquesta institució, ens obre mitjançant les seves pintures "el seu particular moment, moment de recuperar iconicitats de l'infantesa, iconicitats premeditadamente simples que ens recorden la meravellosa possibilitat d'exercir el territori del record, el somni i l'onirisme com objectes de coneixement... Vaixells que marxen, gats, peixos i ocells misteriosos, ciutats dormides i altres nostàlgies pintades de vius colors".




La inauguració va comptar amb l'habitual "Un cafè amb...", una prèvia a El Públic, mitja hora abans, amb la conversa entre Joan Poch i l'artista que inaugura sobre l'obra que presenta a l'exposició.



A continuació va tenir lloc la inauguració a la Sala d'Exposicions del Col·legi d'Aparelladors, que va atraure un nombrós públic, tant mataroní com vingut expressament de Barcelona.


Va presentar l'acte Antoni Luis, en nom de l'Associació, com a entitat organitzadora, a qui va respondre el propi Rafael Romero amb una extensa explicació del seu moment personal i la seva introspecció a la recerca dels móns perduts o imaginats que conformen el seu univers icònic.


L'exposició, una explosió de color que va causar una forta impressió als assistents pel seu cromatisme i la seva simbologia, es podrà veure en aquesta sala fins al 30 d'aquest mes de novembre.