dimecres, 7 d’octubre del 2015

L'ESCOLA D'ARTS I OFICIS: EXPOSICIÓ AL MUSEU

El proper divendres 9 d'octubre, a les 19:30 h, s'inaugura a Can Serra. Museu de Mataró, l'exposició "Arts i oficis, 1886-1960. Una escola a la memòria"
L'exposició comissariada per l’historiador Víctor Ligos analitza el paper de l'Escola d'Arts i Oficis de Mataró des de la seva creació, l'any 1886, fins al 1960. 
L'edifici de l'Escola dissenyat per l'arquitecte Emili Cabanyes ocupava tres cases de cós de La Fleca, al Carreró. Des de l'inici es va aplicar un pla d'estudis innovador i progressista de caràcter tècnic, general i artístic adreçat als treballadors per cobrir les necessitats de la indústria i la construcció. 
S'impartia classes de música i belles arts i de formació professional: ensenyament bàsic, física i química, comerç, mecànica, construcció, tall i confecció, etc. A més a més va allotjar la Biblioteca Pública fins al 1929, quan es va crear la Biblioteca Popular de la Caixa d'Estalvis i el Museu de la ciutat fins al 1942, que s'establí a Can Serra. 
La mostra fa una evolució cronològica de l’Escola d’Arts i Oficis i del seu paper a la ciutat, que es podrà veure a partir de documents i objectes originals. A més, recull treballs dels antics alumnes de l'Escola i un vídeo amb entrevistes, que gràcies a la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró han fet possible aquest projecte. 
Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·labora: Commissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró
(Fotografia i comentaris extrets del web de cultura de l'Ajuntament de Mataró)