dissabte, 7 de novembre del 2015

INAUGURACIÓ DE TERESA PERA A APARELLADORS


Ahir a la tarda es va inaugurar a la nostra sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors "Botanicals", de Teresa Pera.

Mitja hora abans, a les set de la tarda, va tenir lloc, als locals de El Públic, l'habitual "Un cafè amb...", una xerrada informal en la que el comunicador Joan Poch dialoga amb l'artista, per acostar-nos a la seva trajectòria i personalitat i presentar-nos la mostra que s'inaugura a continuació.




Va obrir l'acte Antoni Luis, president de l'Associació, com a entitat organitzadora de la mostra, i la presentació va anar a càrrec del crític d'art Pere Pascual, a la que va correspondre Teresa Pera amb unes breus paraules.


L'exposició està formada íntegrament per obra nova, excepte tres obres sobre paper que ja havien estat exposades recentment a Llavaneres. La resta està feta expressament per a aquesta mostra, tenint en compte les característiques físiques i cromàtiques d'aquesta sala.


Són quatre olis, un de gran format i tres més petits a la paret llarga,  cinc fotogravats amb el mateix clixé però amb diferents tractaments a la paret frontal i quatre obres més sobre paper a la paret negra de l'esquerra.





Totes les obres, però, tenen en comú la mateixa idea, provinent ja dels primers impressionistes, de la diferent percepció que un mateix paisatge pot provocar en l'espectador al llarg del temps o de diferents situacions, aspecte que es fa especialent palès en els cinc fotogravats fets a partir de la mateixa imatge dels reflexes dels paisatge en un jardí japonès, amb diferents tractaments a la impressió i posteriors tocs amb pastel.


Una sensibilitat que ja es va anar demostrant en les anteriors exposicions que s'han pogut veure darrerament de la Teresa, a Vilassar, Argentona, la Destil·leria i Llavaneres, i que ara culminen en aquesta mostra, amb la que vol fer una aturada en la seva activitat durant un temps, per anar reposant el seu estil i seguir investigant nous camins.


La inauguració va comptar, com ja és habitual, amb una gran assistència de públic.