dilluns, 15 de febrer del 2010

SORTIDA A MIRAVET

Recordem que aquest proper diumenge 21 de febrer es fa la sortida a Miravet, i que encara sou a temps per apuntar-vos-hi. 


La sortida és a les 8:00h de la Plaça de les Tereses, però cal ser-hi puntualment a les 7:45h. També es pararà a la Plaça d'Espanya per recollir als qui prefereixin aquest lloc de sortida (cal que hi siguin a les 8:00h en punt!). 
S'anirà directament fins a Miravet.


Un cop al poble, cal tenir en compte que cal caminar una mica des de l'aparcament al castell (uns 20 minuts de pujada), però que l'esforç val la pena.


El Castell de Miravet, situat en un emplaçament excepcional sobre el riu Ebre, té un aspecte auster i imposant. 


La fortalesa consta de diferents recintes, entre els que destaquen el pati d'armes i la capella romànica. Construït pels musulmans en el s.XI, va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya. 


El comte Ramon Berenguer IV el va donar a l'ordre del Temple, que el va reformar i ampliar durant els s. XII i XIII, tot donant-li la imatge que, a grans trets, ha arribat fins els nostres dies.


A inicis del s. XIV, amb la dissolució dels Templers, i després d'un llarg setge per les tropes reials, va passar a mans dels Hospitalers. La seva estratègica situació farà que encara tingui protagonisme en diferents moments històrics com la Guerra dels Segadors (1640), la de Successió (1701-1715) o les guerres carlines del s. XIX.

Després de la visita, dinar, i a mitja tarda tornada cap a Barcelona .


Esperem que els que encara no us heu apuntat ja no tindreu dubtes en fer-ho avui mateix. Animeu-vos!