dimecres, 17 de març del 2010

DIA DE LA DONA

El dissabte passat, a la Plaça Santa Anna, va tenir lloc, sota el títol genèric de ARTISTES PER A LA IGUALTAT D'HOMES I DONES, el conjunt d'activitats que diverses entitats mataronines van realitzar per commemorar el Dia Internacional de la Dona.


La nostra Associació va col·laborar-hi amb LA LLETRA DE LES DONES, un llibre d'artista format per un conjunt de plecs on cada una de les participants va escriure un text -propi o manllevat, antic o actual, en qualsevol idioma-, amb l'única condició d'autoria femenina. Cada plec era il·lustrat, a la mateixa carpa, per elles mateixes o per algun dels artistes voluntaris que es van prestar a posar-hi el seu art. Tots els plecs, curosament ordenats en unes carpetes fetes expressament per a l'ocasió, s'han lliurat avui a la Regidoria de la Dona. 


Us oferim un resum gràfic, on podem veure-hi els organitzadors de l'acte i la majoria dels artistes participants:








A més de l'Associació, tres Entitats més compartien carpa i plaça sota el fred de la nit: Llibre Viu, Els Dimarts del Llimoner i Artistas Urbanos. Com que hi ha companys nostres a cada una d'elles, incloem també algunes imatges de la seva participació.







Benvolguts i benvolgudes,

La present es per agrair-vos la vostra col·laboració en els actes del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Comptar amb la participació de 9 entitats de la nostra ciutat (Vocalia de Dones Laia l'Arquera, Vocalia de Dones de Vista Alegre, Vocalia de Dones de Rocafonda, Col·lectiu de Dones de Matatgalpa, CCOO, Associació Sant Lluc per l'Art, Els Dimarts del Llimoner, Artistes Urbanos i Llibre Viu) ens omple de goig ja que el nostre missatge, conscienciar i sensibilitzar a tota la ciutadania per arribar a una igualtat real i efectiva, s'ha reforçat amb la participació i dedicació que tots i totes hem destinat a la celebració d'aquests actes.

Assolir els objectius que ens marquem és responsabilitat de tota la ciutadania, quan parlem de fets socials, aquest any unint i sumant esforços hem donat exemple i arribat a moltes persones.

Espero que continuem treballant plegats i plegades per un món més just i lliure. 

Gràcies,

Ana Barrera
Regidora de Joventut i Dona