dissabte, 20 de novembre de 2010

CONFERÈNCIA A LA NAU MINGUELL

El proper dia 25 de novembre, a la Nau Minguell, en Josep Estela farà una xerrada-col·loqui sota el títol simbòlic de Reinterpretant el passat, en la que de manera gràfica i senzilla pretén donar a conèixer el món de l'estratigrafia, i com la feina del geòleg s'assembla, en el seu procés, a la del detectiu...


La xerrada es fa tenint com a punt de partida les premises i la coincidència de l'exposició "L'Art de la Geologia", a càrrec del mateix JOSEP ESTELA, geòleg i fotògraf, i de MARIA OMS, pintora, i que es pot veure actualment a la nostra Sala d'Art de la Presó.

És aquesta una exposició ben singular, ja que es tracta d'una mostra doble de pintura i fotografia en la que un geòleg intenta captar fotogràficament allò que més li atrau de determinades formacions tectòniques, des d'un aspecte científic i amb ànim pedagògic i il·lustratiu, i una artista plasma en pintura allò que aquestes fotografies li suggereixen des d'una mirada purament plàstica: textures, formes, colors...

És, tal i com diuen ells mateixos, "Una visió científica, una interpretació artística" d'una mateixa realitat geològica,, interpretada i reinterpretada segons els diferents punts de vista de cadascun d'ells, segons els seus diferents interessos i finalitats.

L'exposició està muntada de manera que es presenten de costat cada fotografia amb la seva descripció tècnica i la pintura inspirada en ella.

A la conferència es farà esment, amb projecció d'imatges, d'aquesta doble manera de veure la mateixa realitat.


RECORDEU: DIJOUS 25 DE NOVEMBRE, A LES 19:30h, A LA NAU MINGUELL.