dijous, 11 de novembre del 2010

HA MORT EMÍLIA DE TORRES

Si fa poques setmanes teniem el plaer de felicitar Emília de Torres per la celebració del seu centenari, avui sentim sincerament haver-vos de comunicar la seva defunció.

Emília de Torres ha mort aquest migdia, poques hores després d'haver rebut la Medalla d'Or del Cercle Artístic de Belles Arts de Barcelona. Ha mort justament el dia que Mataró entrava al mapa artístic català inaugurant una Nau Gaudí i una Col·lecció de pintura que ens reconcilia amb la història recent d'aquest país, quan ella ha estat protagonista viva de tot aquest període. La felicitat mai no pot ser completa, i potser ens caldria, com a consol, pensar a l'inversa que quan per llei de vida es tanca una finestra, som capaços de saber obrir una porta cap al futur.


Aquesta fotografia correspon a la inauguració, ara fa quatre anys, a la nostra Sala del Casal, de l'exposició 60 Sant Llucs, quan tot i l'avançada edat la seva diminuta i elegant figura omplia tot l'espai al seu voltant, fent petites les de tots els altres homenatjats. Així ens agradarà recordar-la.

El funeral serà dissabte a les 11 del matí, al Tanatori de Ronda de Dalt (sortida 4) carrer Scala Dei 17-37 de Barcelona.

Des d'aquí, i en nom de tota l'Associació, volem expressar el nostre condol a la família de l'Emília.

1 comentari:

Unknown ha dit...

En nom de la meva mare i de tots els nevots de l'Emília volem agrair-vos el seguiment i l'estimació que heu tingut sempre vers l'Emilia.
Moltes Gracies