dimarts, 14 de desembre del 2010

MINI ART 2010

Són nombroses per aquestes dates les exposicions que moltes sales comercials dediquen a l'obra de petit format. Aprofitant la tirada de les vendes nadalenques, es posa a l'abast d'un públic predisposat a l'art, i a preus assequibles, obra gràfica o pictòrica de firmes conegudes, inabastables en altres ocasions, o senzillament obra d'artistes desconeguts que atrau per la seva temàtica, realització i baix preu.


La nostra idea, com a Associació d'artistes ben heterogenis en qualitats i procediments, ha sigut des dels inicis no tant la venda tipus "fireta d'art" sinó la valoració de totes aquestes singularitats exposades en termes d'uniformitat de presentació, en igualtat de condicions. I així podem veure, de forma ben alliçonadora, com s'enfronten al mateix format el mestre i l'alumne, l'artista consagrat i el novell, el prestigiós i el desconegut. I moltes vegades un s'emporta sorpreses.


Naturalment que, com en tota exposició, les obres estan per vendre, però un tret diferencial del Mini Art és també el preu de les obres, que no pot passar d'un determinat límit, i la participació, que no pot ser de més de dues peces per artista.

Presentem així una activitat que pot funcionar al nivell dels mercats d'art de les galeries comercials, però amb el valor afegit de presentar-ho com una exposició col·lectiva d'uns artistes que, en certa manera, competeixen entre ells per l'originalitat, sentit artístic i oportunitat creadora.

Aquest any, per primer cop, hem fet un MINI ART doble, aprofitant les dues sales que tenim, desdoblant la presentació en Pintura a la Sala del Casal, i Dibuix i Gravat a la Sala d'art de la Presó. La pintura en format 30x30 cm, en bastidor gruixut sense marc; els dibuixos,a de 10x10 cm, presentats amb un passepartout blanc-gris igual per tots.



Com que una bona part dels artistes són presents a les dues Sales, es va fer una inauguració consecutiva, primer al Casal, a les 19:30h, i acte seguit a la Presó, a les 20:00h.  Va fer-ne una doble presentació en Daniel Llin, que en unes breus intervencions va voler destacar primerament la importància del petit format a la Història de la Pintura, i posteriorment una sèrie de frases d'artistes famosos referents a la importància del dibuix a la Història de l'Art.



Després va continuar la festa, als dos locals, amb l'ambient encomanat de l'esperit festiu que havien portat al migdia els gravadors de Céret i a la tarda els pessebristes d'arreu dels Països Catalans.




Dues exposicions que recomanem entusiàsticament, amb la seguretat de que hi trobareu tant el plaer estètic de la visita com l'obsequi que buscàveu per ser originals sense arruïnar la vostra economia.