dijous, 3 de febrer del 2011

RECORDATORI

Recordeu que demà divendres, 4 de febrer, a les 19:30h, tindran lloc simultàniament dues activitats organitzades per l'Associació: una presentació endarrerida i una inauguració avançada, i que per un cúmul de circumstàncies no previstes han acabat coincidint plenament.

CAN PALAUET
Presentació del llibre FIGURES AMB PAISATGES, AMB MATARÓ AL FONS, de Josep Puig i Pla


En Josep, mataroní de tota la vida, inquiet en cultura i política sobretot, però interessat també en esports i moltes altres matèries, va iniciar amb Personatges i fets la publicació d'un recull d'articles sobre les temàtiques que li interessen, centrades especialment en l'entorn de Mataró. Ara, amb aquest llibre que presenta, aprofundeix en el tractament i la varietat d'aquests temes.

Presentarà l'acte el periodista Pep Andreu, i comptarà amb la presència i col·laboració de la tinenta d'alcalde Alícia Romero.

Podeu ampliar la notícia amb l'article que li dedica l'alcalde, Joan Antoni Baron, en el seu Blog (AQUÍ), que és la presentació que li ha escrit per al llibre.

SALA D'ART DE LA PRESÓ
El veterà artista Pau Viader és de sobres conegut per la seva constant col·laboració amb l'Associació i la seva participació a totes les col·lectives que organitzem, des de la tradicional Sant Lluc fins a les monogràfiques com el MINIART que acabem de tancar en aquest mateix local. Individualment, però, no exposava des de febrer de 2007, a l'Espai Hartmann.


Amb el seu estil inconfusible, els seus dibuixos a llapis o a la ploma són d'una perfecció absoluta, fruit sens dubte de la seva formació artística, però també de la seva activitat professional, que l'han dut a una minuciositat i un detallisme no exempts d'un admirable punt de vista artístic.


Amb uns apunts a llapis del natural que ja són per si mateixos unes petites obres d'art, la paciència i la tècnica els van transformant després, a casa, en uns dibuixos a la ploma, amb tinta xinesa, d'una pulcritud increïble.

Us convidem a descobrir-los, si no els coneixeu, i a tornar-vos a meravellar amb ells en tot cas. Llàstima que ens haguem de partir, o repartir, per poder donar abast a tot.