dimarts, 1 de febrer del 2011

SEGON ANIVERSARI

Si a començaments de mes -i d'any- celebràvem les 25.000 visites, avui podem compartir amb tots vosaltres una altra celebració: la dels dos anys d'existència d'aquest Blog.


L'1 de febrer de 2009 es publicava el primer article, encara que uns dies abans ja s'havia fet una "emissió de proves", en la que es presentava el Blog, la seva funció i les seves intencions. Entre les funcions, evidentment, la de ser una eina de comunicació al servei del soci, encara que oberta també a tots els interessats que s'hi vulguin apropar. Entre les intencions, dues de principals: la d'informar de les activitats de l'Associació -i dels socis - i la de servir de plataforma d'expressió dels mateixos socis, amb els seus comentaris i les seves aportacions.


La funció com a eina se'ns ha demostrat d'una gran utilitat, que fins i tot ens ha sorprès per la favorable acollida, mesurable en visites. També la d'informar de les activitats de l'Associació, amb abundant material gràfic i documental per fer-la més atractiva, i de les dels socis que de manera particular s'obren pas en el món artístic i que ens ho comuniquen perquè ho publicitem, ha sigut, al nostre entendre, ben eficaç.


On han fallat les nostres espectatives és en la participació "externa": només en un parell o tres d'ocasions hem rebut comentaris o ressenyes vostres per publicar-les. Per compensar aquest buit, i evitant caure en la crítica o en el judicis de valor que no ens corresponen, hem anat ampliant darrerament la faceta "formativa", a més de la "in-formativa". No es tracta tant de fer una Agenda d'activitats culturals, com d'exposar-vos fets relacionats amb l'activitat artística -mundial i de casa- que ens sorprenen per la seva singularitat i que ens agrada comentar i fer-vos-en partícips. Si aquestes aportacions es poden acompanyar amb imatges, vídeos o enllaços de xarxa, pensem que estem contribuint a fer d'aquest Blog aquella eina útil, amena, distreta i a la vegada formativa que pretenem.


Moltes gràcies per la confiança que ens heu demostrat durant aquests dos anys d'existència. Per la nostra part, seguirem intentant captar i mantenir la vostra atenció amb la mateixa il·lusió i dedicació que fins ara.