dijous, 19 de maig del 2011

TORRES GARCÍA vs. TORRES GARCÍA


Aprofitem -i allarguem- aquest parèntesi en els comentaris del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró amb una notícia apareguda als diaris i que ens cau com anell al dit per partida doble: avui s'ha inaugurat al MNAC una exposició de dibuixos de Torres García, i a més, els dissabtes fan visites guiades gratuïtes en català, a les 12:30, de manera que podrem empalmar la visita programada pel dissabte 28 a les 10:30, a l'exposició del Realisme(s), amb aquesta del nostre "patró".


Amb el títol de Torres García a les seves cruïlles, i comissariada per Tomàs Llorens (fins fa ben poc director de la Thyssen de Madrid), l'exposició "permet conèixer el procés creatiu de l'artista i analitzar els seus dilemes artístics en paral·lel a l'evolució del Modernisme al Noucentisme i les Avantguardes".


Integrada per més de vuitanta obres, principalment dibuixos -molts d'ells inèdits-  de la col·lecció d'Alejandra, Aurelio i Claudio Torres, l'exposició té com a propòsit "aproximar el visitant a la intimitat del procés creatiu de l’artista, i mostrar les cruïlles en què es va trobar al llarg de la seva trajectòria: la inflexió clàssica del modernisme o els anys de París i Nova York. La mostra analitza els mites i temes recurrents a l’obra de Torres-García, al mateix temps que explora el contrast i la síntesi, o equivalència profunda, entre 'la bellesa clàssica' i la 'bellesa moderna".


Podeu ampliar informació llegint els articles que li dediquen El PUNT, l'ARAEL PAIS, o el mateix web del MNAC.


Realment és una ocasió magnífica per afegir aquesta visita a la llista d'activitats complementàries a la Biennal. Com bé sabeu, sempre hem pretès que el Premi no es quedés només en una activitat aïllada cada dos anys, sinó omplir-la de continguts per convertir-la en un conjunt lligat d'actuacions al voltant de la figura de Torres García, i aquesta que ens cau del cel sembla que ens l'hagin feta expressament per l'ocasió. Aprofitem-la, doncs, i si no podeu venir amb nosaltres, encara tindreu temps fins a l'11 de setembre per visitar-la.