dilluns, 30 de gener del 2012

HOMENATGE A ROSA M. FONT

Capgròs ha organitzat per a aquest febrer una exposició en record de l'artista Rosa Maria Font, amb qui ja havien col·laborat en dues ocasions anteriorment.


Atesa la vinculació afectiva i professional que l'Associació té amb la família Codina-Font i la consideració que ens mereixia ella com a artista i com a persona, ens plau enormement sumar-nos a aquest homenatge a la seva memòria. 


Us reproduïm a sota la invitació que ha fet el setmanari, i la ressenya sencera que ha publicat a la seva edició impresa. Les il·lustracions intercalades corresponen les darreres participacions de la Rosa Maria a la Col·lectiva Sant Lluc, que demostren la seva versatilitat pictòrica.



L’Espai Capgròs ret homenatge a l’artista Rosa Maria Font amb una exposició



L’exposició de l’Espai Capgròs del proper mes de febrer servirà per retre homenatge a la figura de Rosa Maria Font, pintora i il·lustradora mataronina que va morir el novembre de l’any 2008 als 60 anys. Font va ser una creadora molt vinculada a aquesta sala, ja que hi va exposar en dues ocasions, els anys 2004 i 2007. És per aquest motiu que l’Espai Capgròs vol recordar-la amb una mostra que recopila peces i treballs de la seva variada i extensa trajectòria. 

Col·lectiva Sant Lluc 2005

Font va iniciar els seus vincles amb el món artístic, que mai va abandonar, quan va entrar a l’Escola d’Arts i Oficis, bressol de molts artistes de la ciutat. Als 15 anys es va convertir en alumne del taller de Jordi Arenas, un dels grans artistes i mestres que ha donat Mataró. Gran part de la trajectòria professional de Rosa Maria Font es va desenvolupar en el món de la indústria tèxtil, com a dissenyadora d’estampats i de roba a empreses emblemàtiques com Campins o Unipunt. Una de les grans passions de Font va ser la il·lustració de contes infantils. Una tasca que va realitzar per a editorials com Oceans o l’alemanya Horizon, després d’estudiar il·lustració a l’escola de la dona de la Diputació de Barcelona.

Col·lectiva Sant Lluc 2007

La seva carrera com a pintora va arribar més tard, a partir de la dècada del 2000. Va estudiar als tallers de dos altres grans creadors mataronins, Pepe Novellas i Albert Alís. La seva primera exposició individual va tenir lloc precisament a l’Espai Capgròs l’any 2004, amb un seguit d’obres dedicades al món dels cafès. Tres anys més tard va celebrar la seva segona exposició a la mateixa sala, amb una dotzena d’obres de temàtica femenina. Els seus referents artístics eren l’impressionisme i artistes com Modigliani o Matisse. 


Col·lectiva Sant Lluc 2008
L’exposició de l’Espai Capgròs està organitzada per la família de Font: el seu marit, Rafael Codina, escultor i forjador, i els seu fills Pol, Bibiana i Magda, que també es mouen en el camp artístic i creatiu. Tots ells han seleccionat algunes de les obres més representatives de la seva carrera com a dissenyadora, il·lustradora de contes i pintora. D’aquesta manera, l’exposició es podrà veure com un fris cronològic de la intensa vida creativa de Rosa Maria Font.

Col·lectiva Sant Lluc 2009 - In Memoriam

1 comentari:

Mateu Ros i Monrós (Capgròs) ha dit...

Fa dies que sento la necessitat de posar per escrit el que sento de una gran dona que ja no es entre nosaltres, però que a la vegada es molt present en la nostra vida professional. Ella es Rosa Ma. Font. Poques converses varem tindre amb ella, dons per desgracia ens va deixar al poc de coneix-se-la, però malgrat aquest trist infortuni, ha deixat petjada a casa nostre com a persona i com artista. Poder per la seva senzillesa humana que amagava un talent personal capaç de abraçar el seu entorn de manera especial. Poder perquè com artista i amb una bona trajectòria en la seva disciplina ha passat relativament desapercebuda en alguns àmbits, dons el que no tenia com a professional era afany de protagonisme.
Una gran persona, una gran artista que a Capgròs tenim molt present, dons una peça important de la seva creació que ens va fer per encàrrec, llueix amb orgull en una de les nostres parets, recordar-nos cada dia que la vida es plena de color, de passió i molt curta per no viure-la amb intensitat. Va saber reflexa en la seva obra la nostra tasca, la nostra implicació amb la informació de proximitat, el nostre compromís amb la Ciutat. En l’exposició que enguany estrenem al Espai Capgròs per recordar-la, lluirà en primer terme aquesta peça que veurà la llum del aparador i estarà present als ulls dels mataronins que passegin per el carrer Sant Benet.
La il•lustració, el disseny gràfic, la pintura en la última fase de la seva vida i molts anys envoltada de artistes a la família ha fet que la trajectòria de Rosa Maria Font estigues plena de sorpreses plàstiques que queden com a testimoni del seu record. Des de Capgròs us volem convidar a gaudir del seu treball més íntim, de la seva trajectòria professional i del seu record inoblidable.