dilluns, 26 de març del 2012

PUNTS DE LLIBRE

Aquest dimecres 28 de març, a les 19:30h, s'inaugura a l'Espai Capgròs la primera de les dues exposicions de PUNTS DE LLIBRE que tradicionalment fem als voltants de Sant Jordi, com a contribució artística nostra a la commemoració del Dia del Llibre.

Aquesta mostra, organitzada conjuntament amb el setmanari Capgròs, té dues vessants, una que s'exposa al seu Espai, i que és la que s'inaugura dimecres, i l'altra la que fem a la nostra Sala Sant Lluc al Casal, i que no s'inaugurarà fins el 21 d'abril.


A més de la no coincidència temporal (la nostra comença pràcticament quan acaba l'altra, per no sobreposar-se), aquest cop es diferencien també en la temàtica, lliure en el nostre cas i obligatòria amb el tema del drac de Sant Jordi en el Capgròs. La tècnica (lliure) i el format sí que són iguals en els dos àmbits.

La inauguració en dimecres es deu a la vaga general convocada per al dia 29, i que ens ha obligat a modificar les dates habituals (dijous) d'inauguracions a Capgròs.


Us reproduïm a continuació la nota de premsa de Capgròs que acompanya la seva invitació:

Punts de llibre amb el drac de protagonista per celebrar Sant Jordi a l’Espai Capgròs

L’exposició de punts de llibre realitzats per artistes locals s’està convertint en una tradició per Sant Jordi. Una mostra que organitza l’associació Sant Lluc per l’Art durant el mes d’abril, tant a l’Espai Capgròs com a la seva sala d’exposicions del Casal. L’entitat convoca tots els seus afiliats, prop de 200 creadors, per donar la seva particular visió de Sant Jordi en un format concret, el de punt de llibre. L’any passat va ser la rosa, i enguany és el drac el motiu escollit per realitzar el punt de llibre. S’espera que prop d’una cinquantena d’artistes responguin a la convocatòria i presentin les seves obres d’art en miniatura. Unes peces que acaben tenint força sortida, ja que en els anys anteriors se n’han acabat venent força. “Ben emmarcada, és una peça de petit format que queda fantàstica”, explica Teresa Roig, promotora de l’exposició. Segons Roig, l’elecció del drac com a motiu “dóna molt més joc i és més complex” que la rosa de l’any passat, i també més difícil d’enquadrar en un format tan petit com el del punt de llibre. La mostra es podrà veure a l’Espai Capgròs a partir del 28 de març.