dimarts, 20 de novembre del 2012

BETH FORNAS -1-

Els prolegòmens de la inauguració de l'exposició ESPERIT I MATÈRIA, de Beth Fornas, varen tenir lloc com és habitual a l'escenari de El Públic, amb l'entrevista-col·loqui entre l'artista i llibreter Joan Poch i la pròpia escultora.


Mitja hora més tard, sabent més de l'artista i de la seva manera de fer, va començar a la sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors la inauguració d'aquesta completíssima exposició, que trenca certament amb la seva trajectòria anterior. 


La presentació va anar a càrrec d'Antoni Luis, com a president de l'Associació, que després de les seves paraules va cedir el micro a Ivet Duran, companya de la Beth i magnífica en la seva exposició. La pròpia Beth va cloure la presentació amb unes breus paraules d'agraïment.


La inauguració va comptar amb una gran afluència de públic, que es va mostrar molt interessat en els diferents aspectes plàstics i tècnics de la mostra.


Un aspecte que va cridar força l'atenció va ser el racó del micromecenatge, consistent en una collecció de plaques amb elements vegetals incorporats, que qui volia podia embolicar i emportar-se a casa, deixant en una capsa l'import que considerés oportú. Algunes plaques estaven exposades amb marc, al costat d'un plafó descriptiu, per demostrar les possibilitats decoratives de la troballa.