diumenge, 24 de febrer del 2013

INSÒLITA SAGRADA FAMÍLIA

La Sagrada Família és, sense cap mena de dubte, l'edifici més controvertit de Gaudí. Potser ja ho era quan es va iniciar la seva construcció i possiblement ho hauria estat també si s'hagués acabat en vida de l'arquitecte.

Però el fet d'haver mort el geni amb l'obra inacabada i sense deixar plànols detallats per una finalització fidel a la seva idea fan que tota intervenció posterior pugui ser contestada i que particularment l'encàrrec de la decoració escultòrica sigui molt protestada.

L'estat de les obres, que permeten ja el seu funcionament religiós, i l'espectacularitat evident de la seva contemplació, aprofitada per una inauguració "mediàtica" al més alt nivell, asseguren un èxit potser més turístic que artístic, però ben important.

Per encàrrec del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Alberto Castaño i Luis Caldevila han realitzat un vídeo impressionant, rodat en "timelapse", que és un autèntic plaer de veure i que ens permet acostar-nos a l'obra de Gaudí d'una manera ben diferent de com ho hem pogut fer fins ara. Us aconsellem que ho feu a pantalla sencera i amb els altaveus connectats. Val la pena!