dilluns, 1 de juliol del 2013

LA BIENNAL AL CARRER

La setmana passada les coques de les revetlles ja anunciaven festes més sonades, i l'olor dels petards pressagiava ja la imminent olor a pólvora de momerotes i correfocs.

A l'aparador d'una confiteria s'hi podia veure la tradicional coca de fruita, amb els ingredients per fer-la, i uns elements aparentment aliens a la revetlla: un catàleg obert, uns futlletons, un programa d'una exposició i un llibre de Torres García. És la propaganda amb què la pastisseria es vol sumar a la gran festa de l'art a Mataró: la Biennal.

I és que a més de les publicacions escrites i els mitjans audiovisuals, la Biennal també està al carrer.


La pastisseria Oms estava en les anteriors edicions a escassos metres de la Sala d'Exposicions, i els seus cartells a l'aparador formaven part, d'alguna manera, de la "posada en escena" del Premi. Aquest any la Mostra cau una mica més lluny, però no per això volen deixar de col·laborar en la seva promoció.


La pastisseria Oms ens ajuda a publicitar el Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró i ho fa desinteressadament i, mai millor dit, per amor a l'art. És en justa correspondència que a nosaltres ens plau dir que les seves coques, les seves pastes, tenen un plus de "dolçor" que ens les fa més properes, especialment des d'abans de Sant Joan fins a Santes.