dissabte, 18 d’octubre del 2014

AVUI ÉS SANT LLUC

Avui es Sant Lluc, patró dels artistes, i també el de la nostra Associació, que porta el seu nom precisament per aquesta raó.

Sant Lluc era un dels quatre evangelistes, i com a història de la seva tradicional atribució i representacions us remetem a la que li vam dedicar avui fa un any en aquest mateix Blog (cliqueu AQUÍ)




Per no repetir-nos amb textos i imatges, us deixem avui la talla policromada de l'escola castellana, de començaments del s. XVI, que es conserva al Museu Marés de Barcelona, i que encapçala aquest post.

I també, per recordar-vos la visita comentada de demà de la Col·lectiva Sant Lluc, a l'Ateneu, les dues imatges que figuren en el programa de mà de l'exposició, i que ens remeten a la nostra història i, per tant, a la nostra principal senya d'identitat com a Associació: la de Marià Ribas per a la primera edició, de 1946, i la de Jordi Puiggalí per a la del cinquantenari (1996). Totes dues fan al·lusió a la imatge de Sant Lluc, patró dels artistes, o a la seva representació simbòlica en forma de brau, com a un dels quatre evangelistes.