dimarts, 21 d’octubre del 2014

LÍDIA TUR EXPOSA A LA PRESÓ

El passat 10 d'octubre es va inaugurar a la nostra Sala d'exposicions de La Presó l'exposició "DE ANIMALIBUS ET DIIS", de Lídia Tur.


La Lídia, amb una llarga trajectòria que engloba múltiples disciplines artístiques -no oblidem els antecedents artístics de tota la família- presenta en aquesta ocasió un conjunt ben homogeni de 17 peces en les que combina el mosaic més tradicional, de tessel·les, amb el trencadís i el collage amb petites peces ceràmiques.



En algunes ocasions aquestes peces ceràmiques sobreposades són autèntiques escultures, com rostres mitològics o formes fòssils submarines, que donen al conjunt una varietat que no trenca amb la unitat formal del conjunt.



Tots aquest mosaics, de temàtica diversa però figurativa -que va des del retrat femení fins a ocells, aus, peixos, camps bucòlics o fons marins- es complementa amb un conjunt d'una dotzena de capses amb tapes de mosaic de motius més abstractes o geomètrics, contenint petits penjols de ceràmica, també de creació pròpia.


Va presentar l'acte Antoni Luis, que va fer una extensa relació de totes les habilitats artístiques de la Lídia des dels seus començaments fins a l'actual exposició. Paraules a les que va respondre la Lídia amb una emotiva dedicatòria i els agraïments de ritual.


La pluja va impedir fer la copa al pati, obligant a un trasllat forçós de tot l'avituallament al vestíbul, un lloc no massa acollidor però que no va impedir el bon ambient que es respirava a l'acte.