diumenge, 10 de gener del 2010

VISITA A TARRAGONA

Ja haureu rebut per correu electrònic les característiques de la sortida del dia 17 a Tarragona, que us recordem aquí. ja que si esteu interessats a anar-hi no podeu esperar massa a apuntar-vos-hi.

Itinerari:

Sortida de la Plaça de les Tereses (davant DISCOS SWING) a les 08.00 hrs (presentació 07.45 hrs) en direcció a Tarragona.
Ens trobarem amb el nostre guia local per fer la visita a la Tarragona Medieval.


Tàrraco fou la capital de la Hispània Citerior, una de les províncies més grans de l'imperi romà. Avui en dia, el centre històric de Tarragona (conegut com a Part Alta) s'assenta, des de l'edat mitjana, sobre l'antiga acròpoli romana. A partir del segle XII, una nova ciutat medieval ocupà l'antiga acròpoli romana. La catedral fou bastida en el punt més alt de la ciutat, allà on hi hagué, en temps dels romans, el temple dedicat al culte imperial. Ens detindrem a observar el seu exterior i en especial la seva magnífica façana i si ho voleu hi podrem entrar per visitar el claustre i el seu interior amb tot detall. A continuació encetarem una passejada pels principals carrers medievals de la ciutat amb el seu Barri Jueu, les Voltes del Carrer de Merceria, l'Antic Hospital de Santa Tecla, el Castell del Rei i la Muralleta. (Al ser diumenge, es podrà fer una ullada a l'interior de la catedral de manera gratuïta).
També visitarem el Museu d'Art Modern de Tarragona on s'hi exposa obra d'artistes locals i un tapís de Joan Miró amb una interessant història. La casa on hi ha el museu va ser la casa d'un important científic anomenat Antoni Martí i Franquès.

Dinar al RESTAURANT LES VOLTES.

Per apuntar-vos-hi, podeu contactar amb Teresa Roig teresa.roig@telefonica.net