dimecres, 23 de novembre del 2016

L'OBRA DE RUTH MORÁN JA PENJA AL TECNOCAMPUS


L'obra de Ruth Moran "Gravitaciones" ja acompanya al Tecnocampus les 5 anteriors guanyadores del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. 


El dilluns a la tarda va tenir lloc a l'Espai Torres García, al Foyer del Tecnocampus, el lliurament de l'obra guanyadora de la sisena edició del Premi Torres García a la Ciutat, amb la firma protocolària del document acreditatiu.


El document, signat a tres bandes, certifica la donació de l'obra per part de l'Associació, l'acceptació per part de l'Ajuntament i la cessió de tots els drets per part de l'artista. Signaven, per aquest ordre, Antoni Luis com a president de l'Entitat organitzadora del Premi i propietària de l'obra segons les Bases; David Bote, com a alcalde de la Ciutat receptora i Ruth Morán, com a artista propietària dels drets de l'obra. 


Va ser un acte senzill però emotiu, al que es va convidar als mitjans (premsa, ràdio, televisió), als patrocinadors, als membres del jurat, a tots els companys socis i a tothom qui vulgués assistir-hi, a més, naturalment, de regidors i altres càrrecs de Cultura (Museu, Tecnocampus...). 

Presentació de l'acte a càrrec de Joaquim Fernàndez, regidor de Cultura
Intervenció d'Antoni Luis, que va fer una explicació del sentit de l'acte,
una semblança de l'artista premiada i la presentació oficial
de les Bases de la propera edició del Premi.
Torn de paraula per a Ruth Morán, que a preguntes dels assistents
va explicar a grans trets els procediments de la seva tècnica
i la seva etapa actual
Tancament de l'acte a càrrec de l'alcalde, David Bote,
amb una carinyosa intervenció

El mateix acte va servir per presentar oficialment les Bases de la propera edició del Premi, que comença així la seva singladura cap a la proclamació del guanyador del VII PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ 2017.

"Foto de família" entre les tres parts directament implicades,
als que s'hi van sumar el regidor de Cultura i la presidenta
de la Fundació Tecnocampus. 

Moltes gràcies a tots el patrocinadors i a tothom qui, d'una manera o altra, ha participat en tot aquest llarg procés que comença amb la proclamació de les Bases, arriba al moment culminant amb la proclamació del guanyador i acaba, al Tecnocampus, amb la incorporació de l'obra premiada a l'EspaiTorres García, incorporada ja al patrimoni artístic de la Ciutat de Mataró.