dimarts, 20 de març del 2018

ACTE DE CESSIÓ DEL PREMI TORRES GARCÍA 2017

Aquest divendres 23 de març, a les sis de la tarda, tindrà lloc al Foyer del Tecnocampus de Mataró l'acte de lliurament a l'Ajuntament de l'obra guanyadora en el darrera edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró.




Com ja sabeu, d'acord amb les Bases, s’estableix un premi únic de 9.000 euros per a l’obra guanyadora, que queda en propietat de l’entitat organitzadora (l’Associació Sant Lluc per l’Art).
Per desig exprés d'organitzadors i patrocinadors, l'Associació Sant Lluc dóna l’obra guanyadora del Premi a la Ciutat de Mataró, mitjançant la signatura d’una acta de cessió de l’obra i de tots els drets d’explotació a favor de l’Ajuntament de Mataró, perquè passi a formar part del Patrimoni artístic de la Ciutat.




Les obres guanyadores del Premi de Pintura Torres García s’exhibeixen de forma permanent al foyer (vestíbul) del TecnoCampus. Aquesta sala ha passat a anomenar-se “Espai Torres-García” i des de 2013 acull les obres guanyadores de les successives edicions d’aquest guardó, així com també anirà acollint les properes pintures guanyadores en les futures edicions del Premi.

La reconversió del foyer del Tecnocampus en Espai Torres García era un projecte llargament perseguit per l’Associació Sant Lluc, que finalment es va materialitzar l’abril de 2013 durant l’acte de donació de l’obra del peruà Rafael Guerrero, guanyador de la 4a edició. Les altres tres obres que s’hi podien veure –les premiades en anteriors edicions-eren les del cubà Gustavo Díaz Sosa, del barceloní Antoni Perna i del mataroní Marc Llacuna. En aquests moments, a més de les quatre esmentades, hi ha també la del càntabre Martín Carral, guanyador de la cinquena edició (2013), l’obra de Ruth Morán, guanyadors de la sisena edició (2015) i, a partir del dia 23 de març d’enguany l’obra de Mónica Dixon, guanyadora de la setena edició (2017).

Ens agradaria molt que ens acompanyeu en aquest acte ja que, en definitiva, és gràcies a l'esforç de tots plegats -socis, organitzadors, patrocinadors, membres del jurat, mitjans de comunicació- que hem pogut arribar a aquest moment culminant del Premi: la cessió a la Ciutat de Mataró de l'obra premiada en aquest concurs que, amb set edicions, ha assolit ja un alt grau de prestig i reconeixement a nivell estatal.