dimarts, 8 de maig del 2018

CARME RIERA EXPOSA A APARELLADORS



El proper divendres 11 de maig s'inaugurarà a les 19:30 h, a Aparelladors, l'exposició ESTIMAT ESTANY, de Carme Riera, un recull d'obres de gran format que utilitzen principalment la tècnica de l'estany.

Presentarà l'acte el crític d'art Josep Mª Cadena, que ha escrit també aquesta presentació que recollim al dors de la invitació:

Des de fa anys, la sensibilitat artística de Carme Riera, expressada per mitjà de la seva gran capacitat per a trobar noves vies d’entendre la bellesa de les matèries amb que experimenta, tracta l’estany com a element ric en sentiments. Producte metàl·lic conegut pel mateix Homer i que a l’Edat Mitjana fou molt utilitzat tant per a fer vaixelles com per a substituir l’argent en els vasos sagrats, Carme Riera el descobreix perquè el seu pare l’emprava per a fer creus d’arrel gòtica. L’artista aviat aconsegueix penetrar en aquest metall altament mal·leable i dúctil a través d’incisions, banys d’àcid i altres procediment en els que la química i l’alquímia s’ajunten per a revelar formes i colors que estaven ocults sota la capa de l’embolcall. D’aquesta manera, amb tenacitat d’investigadora que dóna impuls a l’alè creatiu, aconsegueix plasmar idees i voluntats transcendentalment humanes en un producte aparentment inert. 
Carme Riera, amb aquesta exposició a la sala del Col·legi d’Aparelladors de Mataró, ens ofereix una mostra selecta de la seva capacitat per a fer brollar l’art genuí i intens de la realitat que ens envolta.


Mitja hora abans, a les set de la tarda, tindrà lloc als locals de L'Altre, espai cultural, el programa "Un cafè amb...", la tradicional conversa entre Joan Poch i l'artista, que dialogaran al voltant de l'exposició i de la sova obra.