dijous, 7 de juny de 2012

COL·LABORACIÓ IMPORTANT


Ca l’Arenas i Sant Lluc per l’Art inauguren un cicle conjunt dins de 
Mar de Fons *

La planta baixa de Ca l’Arenas presenta dissabte, 9 de juny, quatre exposicions realitzades amb la col·laboració de l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró. El cicle, emmarcat dins la temporada expositiva Mar de Fons, s’allargarà fins al 28 d’octubre. En les exposicions s’aniran intercalant propostes d’artistes individuals amb col·lectives, amb presència d’artistes locals i d’altres relacionats amb la ciutat.

Tano Pisano


La primera exposició, que obrirà el cicle el 9 de juny, és “Mediterrani” de Tano Pisano, reconegut pintor, escultor, ceramista i gravador italià arrelat a Palafrugell. Pisano combina el paisatge, fet amb la tècnica de l’oli i el guaix, amb dibuixos, ceràmiques i vistoses aquarel·les de mariscs i peixos. L’artista, sempre vinculat al mediterrani, ha presentat la seva obra a Itàlia, Suïssa, Dinamarca, França, Alemanya i sobretot a Catalunya. Per a Pisano, el Mediterrani és una cosa ben íntima: la seva mare és grega, ell és italià i viu a Catalunya.

Josep Munné

L’altra exposició individual és una selecció de les marines del pintor de Llavaneres Josep Munné. La mostra, titulada “Obert al Mar” enllaça, tal i com s’ha fet fins ara a la Sala 1 de Ca l’Arenas, amb la presentació d’obres d’artistes vinculats amb la casa i, com en el cas de Munné, de deixebles de Jordi Arenas amb llarga trajectòria professional i reconegut prestigi. Es podrà veure del 24 d’agost al 23 de setembre.


Exposicions col·lectives

Natàlia Guerrero, F. Javier Pretel i Oriol Ribas van ser els tres artistes joves seleccionats a la col·lectiva Sant Lluc 2011. Cada sala comptarà amb l’obra d’un dels artistes que s’endinsa al Mar de Fons de Ca l’Arenas amb una proposta que estarà exposada del 13 de juliol al 19 d’agost.

El cicle de col·laboració amb Sant Lluc per l’Art es tancarà amb l’exposició conjunta de les mataronines Margarida March  i Regina Puig. Les artistes dialoguen amb el blau i presenten “Dues dones i el blau”March treballa la tècnica de l’esmalt i el gravat i Regina Puig presenta escultures i dibuix. Aquesta exposició estarà a Ca l’Arenas del 28 de setembre al 28 d’octubre.* Notícia publicada en el Butlletí 127/2012 de l'IMAC avui mateix