dimarts, 12 de juny del 2012

INAUGURACIÓ A CA L'ARENAS

El dissabte passat es va inaugurar a la planta baixa de Ca l'Arenas l'anunciada exposició Mediterrani, de Tano Pisano. Com ja hem comentat anteriorment, aquesta és la primera de les quatre que integren el cicle MAR DE FONS, amb el que hem iniciat la col·laboració amb el Museu de Mataró en la programació de Ca l'Arenas.


Va presidir la presentació el regidor de cultura, Quim Fernàndez, en nom de l'alcalde de Mataró, acompanyat del director del Museu, Carles Marfà, i del president de l'Asociació Sant Lluc, Antoni Luis. L'artista va venir acompanyat, per la seva banda, de l'alcalde de Palafrugell, el seu lloc de residència.


Van intervenir, per aquest ordre, Carles Marfà, Antoni Luis, l'alcalde de Palafrugell, Tano Pisano i Joaquim Fernàndez. A les fotos, les tres primeres intervencions, i en el vídeo, un resum de les intervencions de l'artista, glosant el caràcter humanista i gastronòmic del Mediterrani, i del regidor de cultura, que va tancar l'acte amb els agraïments a en Tano, a la presència dels amics de Palafrugell, a la gent anònima que treballa al Museu i a la nostra col·laboració.





Un cop inaugurada l'exposició va començar la visita institucional, durant la qual el propi artista va anar explicant-ne detalls i característiques:


L'exposició inaugurada aquest dissabte ocupa tota la planta baixa de Ca l'Arenas, agrupant-se les obres per les diferents sales segons criteris temàtics, tècnics o estilístics: paisatge urbà, aquarel·les, marines, ceràmica, peixos...


No cal dir com agraïm a en Tano la seva disposició i esperit de col·laboració. I, perquè no dir-ho també, l'admiració que ens provoca el nombrós grup d'amistats que va ser capaç d'arrossegar i el recolzament del seu alcalde, que no va voler perdre's l'ocasió d'acompanyar-lo, com a fill adoptiu, entenent que els artistes, els creadors, són els millors ambaixadors de la cultura d'un poble. Quina enveja!


I per acabar us deixem el resum de les intervencions i de la inauguració que en va fer la televisió de Mataró en els seus informatius de l'endemà: