divendres, 18 de gener del 2013

ADÉU, ANNA

Darrerament hem hagut de lamentar la desaparició d'alguns referents artístics, que ens han deixat francament molt orfes artísticament (Oscar Niemeyer, Andreu Alfaro...). Ara, a la desaparició recent de la llibreria Catalònia, que als que ja tenim uns anys ens deixa com si se'ns hagués mort un familiar, s'hi suma una altra desaparició de les que fan mal: Anna Lizaran, la Lizaran, aquest monstre de l'escena catalana.

Certament, ni la la llibreria ni l'actriu entren directament en el nostre camp artístic, però sí que formen part d'aquest paisatge cultural català, del que formem part, i que sembla que, per llei de vida o per llei imposada, se'ns està ensorrant sota els peus.

Valguin aquests vídeos que reproduïm com a homenatge a la gran actriu desapareguda. El primer, per conèixer-la millor, és una entrevista enregistrada pel programa Ànima el 16 d'abril de 2012:



El segon, per endinsar-nos més en la seva feina, un trailer de l'espectacle Agost, obra guanyadora d'un Tony i un Pulitzer, dirigida per Sergi Belbel i interpretada, a més d'Anna Lizaran, per Emma Vilarasau, Montse German i Rosa Renom. Aquesta obra es va representar a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya el entre 2010 i 2011.