dissabte, 23 de novembre del 2013

HOMENATGE INSTITUCIONAL A SANTI ESTRANY

La Sala d'actes de Can Palauet. Fotos: R. Gallofré
El dijous va tenir lloc a la Sala d'Actes de Can Palauet el primer dels actes institucionals que la ciutat dedica a la memòria de Santi Estrany.

L'acte va estar presidit pel Regidor de Cultura, per malaltia de l'Alcalde, i per Antoni Luis, que actuava en nom de les dues Associacions promotores, la Sant Lluc per l'Art i la d'Amics de Ca l'Arenas.

Al final de la seva intervenció Antoni Luis va comunicar al centenar llarg d'assistents que, a iniciativa d'aquestes dues entitats i amb el recolzament del Museu Arxiu de Santa Maria, Grup d'Història del Casal, Foment Mataroní, Centre Catòlic de Mataró, Amics de la Ciutat de Mataró, Omnium Cultural, Dimarts del Llimoner, Club d'Opinió Jaume Llavina i Fundació Iluro s'havia entrat per registre a l'Alcaldia la sol·licitud de la medalla d'or de la ciutat, a títol pòstum, per a Santi Estrany.

Conferència de Francesc Fontbona. Foto: R. Gallofré

En el tancament de l'acte, després de la conferència pronunciada pel doctor Fontbona sobre la figura de l'homenatjat, el Sr. Fernández va anunciar també que l'Alcalde havia signat ja el decret per iniciar els tràmits per la concessió de la medalla, tràmit que es durà endavant en el ple si els diversos grups municipals, com es preveu, hi estan conformes.

Recordem que aquest diumenge està programada la visita guiada pels diferents esgrafiats que es conserven a Mataró de Santi Estrany, i que el dijous vinent hi haurà una taula rodona a Ca l'Arenas, moderada per Ramon Manent, sobre la figura de l'artista desaparegut fa mig any.

Podeu veure un resum més extens de l'acte del dijous i dels propers programats en la notícia que publicava el web de l'Ajuntament la mateixa nit de l'homenatge.