dimarts, 7 de juny del 2016

INAUGURACIÓ DE PADILLA A APARELLADORS



El passat divendres es va inaugurar a la nostra Sala d'Aparelladors l'exposició PROTAGONISTAS COTIDIANOS, de Francisco Padilla.

Abans de la inauguració, a El Públic, va tenir lloc l'habitual xerrada "Un cafè amb...", on el comunicador Joan Poch va dialogar amb l'artista a propòsit de la seva trajectòria, la seva obra i l'exposició que presenta a continuació.




La major part del material exposat és de recent creació, fet expressament per a aquesta exposició, encara que algunes obres ja s'havien presentat a alguna Col·lectiva o, com la de major format, a la passada Biennal, el Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró 2015, obra amb el que va ser seleccionat com a finalista.




La inauguració de l'exposició va anar a càrrec d'Antoni Luis, president de l'Associació, que el va presentar amb una documentada intervenció, abundant encara més en els aspectes personals i artístics que s'acabaven de posar de relleu a El Públic.

El mateix Francisco va respondre també amb arguments semblants, donant per inaugurada la mostra després dels agraïments acostumats.



L'exposició mostra 17 olis, cinc dels quals, els de la paret frontal, estan composats en forma de vinyetes de còmic, explicant històries més complexes que la resta i on la imaginació de l'espectador ha de posar text als "globus" en blanc de la historieta.




Les obres exposades presenten totes unes mateixes característiques formals, amb un protagonista masculí (que per més que ho negui és un calc de la seva figura), de mirada perduda -mai cap mira directament a l'espectador-, trista i melancòlica, com si la història que serveix de pretext per l'escena no anés amb ell, absent de l'acció que realitza...



Un estil personalíssim i molt ben consolidat, de colors vius però esvaïts, influït pel cine negre i el neorealisme italià i hereu dels seus inicis en el món del còmic, que li permet fer un retrat d'una societat fosca i hostil en el que els personatges es mouen com autòmates predestinats a la solitud i en la que els gats i els gossos són les figures més humanes del repertori.




Estil, personatges, històries...  que van moure a interpretacions personals dels assistents, i que van poder compartir amb el propi artista, molt satisfet d'aquesta primera exposició individual que protagonitza. 




L'exposició es podrà veure en aquesta sala fins al 25 de juny, en els horaris habituals.